Roman Abramovich, bunuri de 7 miliarde de dolari pe o singură insulă. S-a deschis o anchetă

Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club

Roman Abramovich, cunoscut oligarh rus şi deja fostul patron al clubului de fotbal Chelsea Londra, avea o parte importantă din avere, 7 miliarde de dolari, pe o insulă. 

La mică distanţă de nordul coastei Franţei se află insula Jersey. Autorităţile de aici au încercat ani la rând să îşi cureţe imaginea de paradis fiscal pentru bogaţii lumii, afirmând în schimb că reprezintă un centru financiar offshore, bine guvernat, care respectă regulile statului de drept. 

Iar această schimbare de perspectivă a ajutat micuţa insulă să atragă miliarde de dolari din alte teritorii marcate de scandaluri, cum ar fi Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman. Printre cei care şi-au adus banii aici s-a numărat şi oligarhul rus Roman Abramovich, care şi-a concentrat o bună parte din avere pe insula Jersey. Astfel, insula, care se autoguvernează, dar al cărei şef de stat este monarhul Marii Britanii, i-a oferit rezidenţă şi a devenit chiar şi casa unora dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Abramovich. 

⁠Asta până luna trecută, scrie Wall Street Journal, când oficialii de pe insula Jersey au îngheţat bunuri în valoare de 7 miliarde de dolari aparţinând lui Abramovich, în toiul sancţiunilor economice impuse oligarhilor ruşi, ca urmare a invaziei din Ucraina.

În plus, a fost deschisă şi o anchetă preliminară pentru a vedea dacă nu cumva Abramovich a fost ajutat să evite unele sancţiuni de către partenerii săi de afaceri. Pentru moment, însă, nu au fost lansate acuzaţii oficiale. 

Valoarea uriaşă a bunurilor de pe insula Jersey pe care le avea Abramovich i-a surprins pe mulţi, forţând autorităţile să se apere. 

"În partea cealaltă a Europei, au fost luate decizii diferite. Dar, în acelaşi timp, oligarhii ruşi care investeau în diverse zone primeau rezidenţă, şi asta s-a întâmplat şi aici", a declarat Ian Gorst, ministrul insulei pentru relaţii externe. 

Castelul lui Abramovici din Franța, care a aparținut și miliardarului grec Onassis, a fost confiscat de autorități

Un castel francez deținut anterior de magnatul naval grec Aristotel Onassis a fost cumpărat de oligarhul rus Roman Abramovici în urmă cu aproximativ două decenii, iar acum a fost confiscat de autoritățile locale, scrie GreekCityTimes. 

Construit la sfârșitul anilor 1920 pentru un magnat de presă, conacul în stil victorian, de 26.000 de metri pătrați, cu o piscină pe acoperiș, se află izolat la vârful Cap d'Antibes, pe o proprietate de 18 acri.

⁠CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel