Roma, ca Sectorul 1. Capitala Italiei, invadată de gunoaie. Specialiştii avertizează: "Oamenii vor fi nevoiţi să poarte mască în continuare. Risc crescut"

Facebook IPhoneAssistRoma
Facebook IPhoneAssistRoma

Roma riscă să intre într-o criză igienică, anunţă preşedintele Colegiului Medicilor, care le-a trimis o scrisoare primarului Capitalei, ministrului Tranziţiei Ecologice, dar şi prefectului. Situaţia este similară cu cea din Sectorul 1 al Capitalei, la fel de invadat de gunoaie. 

VEZI Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Armand spunea că e FAKE NEWS

"În Roma există un risc crescut de criză igienică, din cauza problemelor cu gunoaiele. Cartiere întregi sunt invadate de gunoi. Această problemă, mai ales în faţa spitalelor, a şcolilor, a centrelor comerciale, în parcurile publice şi zone rezidenţiale, riscă să creeze o problemă serioasă de sănătate. Trebuie luate măsuri imediate şi definitive pentru a rezolva problema. După criza medicală cauzată de COVID-19, capitala Italiei riscă să intre în altă criză sanitară. Iar romanii, în contrast cu restul ţării, ar putea fi nevoiţi să poarte mască în continuare, pentru mult timp de acum încolo, pentru a se proteja de mirosurile groaznice care vin de la gunoaiele aflate în stare de descompunere. Cred că este urgent ca Roma şi regiunea Lazio să treacă peste neînţelegerile politice şi barierele ideologice care să ajungă la o soluţie care să îi ajute pe toţi locuitorii oraşului", transmite Antonio Magi, preşedintele Colegiului Medicilor din Roma, conform Corriere.it

Compania de salubrizare locală dă vina pe lipsa centrelor de sortare 

 

AMA, compania de salubritate controlată de municipalitate, spune că lucrează la foc continuu şi dă vina pe lipsa unei gropi de gunoi şi a centrelor de sortare. 

"În criza actuală, am implementat toate soluţiile şi am fost deschişi la orice propunere. De la anunţul închiderii neprogramate a gropii de gunoi Roccasecca din martie, AMA a colaborat cu toate instituţiile locale. Dar, având în vedere că nu sunt centre de sortare în zonă, munca noastră este una extraordinară zilnic pentru a minimiza problema", au transmis cei de la AMA. 

Partidele de opoziţie atacă puterea 

 

Primarul Virginia Raggi este atacată de opoziţie, care o acuză că pune mai mult preţ pe câştigul electoral decât pe sănătatea cetăţenilor. 

"Pentru Raggi, campania electorală contează mai mult decât sănătatea propriilor cetăţeni. În timp ce Roma se confruntă cu o posibilă criză sanitară, primarul continuă să refuze să îşi facă datoria şi să cureţe oraşul, pentru a juca un joc al învinuirii cu celelalte autorităţi din regiune. Contrastul dintre minciunile primarului şi realitatea tragică în care Roma se află, o criză a gunoaielor, este certificat de declaraţiile companiei de salubrizare AMA. În loc să îşi asume responsabilitatea pentru a găsi soluţii, Raggi continuă să dea vina pe alţii", a declarat secretarul Partidului Democrat, Andrea Casu. 

Iată mai jos câteva imagini din Roma invadată de gunoaie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel