Rolul preşedintelui pe politică externă. Mircea Diaconu: Astea sunt forme de război adevărate, dar lumea nu ne-a uitat

Mircea Diaconu a explicat care ar trebui să fie rolul preşedintelui României pe zona de politică externă, dar şi care sunt concluziile pe care le-a tras după patru ani la Bruxelles. 

"Politica externă e la preşedinte. Zic şi eu o prostie acum. Noi, România, am avut pieţe de desfacere mondiale. Şi am avut, credeţi-mă! Cel puţin pe ARO ştiu. Şi am fost scoşi de pe pieţe. Astea sunt forme de război! Şi asta trebuie să facă preşedintele, să încerce să ne bage înapoi pe pieţe. Pentru că nu au trecut atât de mulţi ani încât să ne uite lumea. Nu, încă se ştiu produsele, ARO e încă în circulaţie prin India, Egipt, America de Sud, funcţionează. Şi ştiţi cine face piese de schimb? Chinezii. Păi nu puteam noi să le facem la nesfârşit, inclusiv ARO? Nu! Am fost scoşi de pe pieţe.

Cu mâinile cui? Sigur, sunt interese externe, fiecare are interesul să intre în locul tău, dar nu ne-am apărat. Concluziile mele după Bruxelles sunt următoarele: probleme sunt româneşti, dar şi rezolvările sunt tot româneşti. Nu pot veni de undeva din eter rezolvările. Hai să ne trezim! Asta este pledoaria mea!", a declarat Mircea Diaconu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel