Roland Garros 2014: Simona Halep, lăudată și respectată de presa internațională

Simona Halep, Roland Garros 2014
Simona Halep, Roland Garros 2014

SIMONA HALEP nu a câștigat, sâmbătă, trofeul Roland Garros 2014, dar a atras laudele tuturor, presa internațională . SIMONA HALEP a pus-o în mare dificultate pe Maria Şarapova, care "a tremurat", sau "HALEP și-a rotit cu nonșalanță racheta într-o singură mână, precum un pistolar care își așeza revolverul în buzunar", sunt doar câteva dintre comentariile elogioase la adresa jocului tenismenei românce ale jurnaliștilor străini.

The Guardian: "Halep pare în elementul ei în fața mulțimii, o sportivă bine pregătită, cu mișcări rapide, instincte bune și naturalețea execuției mișcărilor care este binecunoscută tuturor campionilor (...) Nu s-a văzut umbră de emoție în mișcările ei. După o greșeală făcută la începutul meciului, HALEP și-a rotit cu nonșalanță racheta într-o singură mână, precum un pistolar care își așeza revolverul în buzunar".

Citește și De ce a plâns Simona Halep la Roland Garros

Și cotidianul L'Equipe a remarcat meritele SIMONEI HALEP în cronica meciului.

"Ca şi în 2012, Maria Şarapova s-a impus la Roland Garros, după o finală epică! În faţa unei SIMONA HALEP excelentă, experienţa şi forţa rusoaicei au fost decisive pentru a o depăşi pe româncă".

"Maria Şarapova a tremurat. Dar a reuşit să o «îmblânzească» pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant şi a obţinut al doilea său titlu la Paris", a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului: "Ea urmăreşte mingea cu privirea până când iese. Atunci Maria Şarapova, aproape fără să-i vină să creadă, ţipă şi cade în genunchi pe terenul Philippe Chatrier.

Citește și Ciuvică, despre DETALIUL care a dus-o la înfrângere pe SIMONA HALEP

Ca în 2012, anul câştigării primului său trofeu la Paris. Însă de această dată rusoaica a avut îndoieli. Şi nu puţine! Drept mărturie sunt manifestările ei de bucurie mai puternice decât de obicei".

Le Monde a scris: "Cu SIMONA HALEP, tinereţea a ieşit în evidenţă la Roland Garros", adăugând că la finala de sâmbătă românca, finalistă de Grand Slam în premieră, a fost calmă şi concentrată, "în faţa ţipetelor iritante ale rusoaicei". "În ciuda înfrângerii, constănţeanca este sigură că va urca luni pe locul 3 în clasamentul mondial. Şi îşi continuă astfel formidabila ascensiune, ea, cea care în urmă cu un an era pe locul 64", mai scrie Le Monde.

SIMONA HALEP "a luptat formidabil" şi i-a încântat pe cei 15.000 de spectatori timp de mai mult de trei ore. "Iar publicul a aclamat-o îndelung atunci când chipul ei marcat de decepţie era arătat pe ecranul uriaş. Un moment pe care românca fără îndoială nu îl va uita", a notat și site-ul welovetennis.fr.

"Atunci când se părea că finala se va termina dezamăgitor în două seturi, așa cum le-a avut Roland Garros în fiecare an începând cu 2001, HALEP, în vârstă de 22 de ani, a arătat de ce lider al valului de stele tinere, precum Eugenie Bouchard și Garbine Muguruza, sau americancele Sloane Stephens și Taylor Townsend", a scris și espn.go.com.

SIMONA HALEP s-a aflat la prima sa finală de Grand Slam, dar "a împins-o la limită pe campioana din 2012", a subliniat și BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel