Roberto Mancini a demisionat din funcția de selecționer al Italiei. Echipa rămâne fără antrenor înainte de calificările pentru Euro 2024

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, aflat de 5 ani în această funcție, a demisionat și a lăsat "Squadra Azzura" fără antrenor. 

Roberto Mancini, aflat în funcţie din mai 2018 şi câştigător cu  selecționata Italei a EURO 2021, a demisionat din funcţia de selecţioner al echipei de fotbal a Italiei, a anunţat, duminică, Federaţia italiană de fotbal (FIGC), citată de AFP.

"FIGC a luat act de demisia lui Roberto Mancini din postul de selecţioner primită în seara de sâmbătă", a precizat Federaţia într-un comunicat dat publicităţii, fără să ofere motivele acestei decizii.

"Ca urmare a meciurilor importante pentru echipa naţională, cu partidele de calificare pentru EURO-2024, cu Macedonia de Nord şi Ucraina pe 10 şi 12 septembrie, FIGC va anunţa numele noului selecţioner al Nazionale în următoarele zile", a adăugat Federaţia.

Noul antrenor al Italiei: Luciano Spaletti, cel mai probabil



După anunţul demisiei lui Mancini, presa italiană a menţionat numele lui Luciano Spaletti, cel care a condus-o pe Napoli la titlu în sezonul trecut, drept posibil înlocuitor.

Demisia lui Mancini este considerată o surpriză de proporţii în plină lună august, fără niciun semn anterior. La începutul lunii, FIGC anunţase că Mancini va fi responsabil şi cu supervizarea selecţionatelor Italiei Under 20 şi 21 ani.

Mancini l-a înlocuit în mai 2018 pe Luigi di Biagio, numit cu titlu provizoriu după eşecul Nazionale de a se califica la Mondialul din 2018 sub conducerea lui Gian Piero Ventura.

Mancini (58 ani) a câştigat EURO 2021 cu Italia, dar a ratat la rândul său calificarea Italiei la Cupa Mondială din 2022 din Qatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel