Robert Turcescu, răspuns pentru Dragoș Pătraru

Robert Turcescu i-a răspuns lui Dragoș Pătraru după ce realizatorul emisiunii "Starea Nației", de la TVR 1, a spus că jurnalistul care vrea donații pentru viitoarea sa televiziune online este un "securici pomanagiu. Un cerșetor".

Robert Turcescu a scris că Dragoș Pătraru nu este singurul care i-a spus că și-a trădat meseria, iar aceste vorbe l-au durut mai ales când au venit dintr-un editorial scris de-o fostă studentă de-ale sale.

"Zici ca am fost un jurnalist bun si ca am facut istorie in televiziune. Asa o fi, dar validarea asta, daca va veni, se va petrece intr-un timp pe care n-o sa-l mai apuc. 

Imi spui ca mi-am tradat publicul. Nu esti singurul care afirma asta, mi-au mai reprosat-o si altii. Cel mai tare, din tot ce s-a intimplat in lunile din urma m-a durut textul unei foste studente publicat in ziarul Gandul (ce-au spus CTP, SRS, Tilica Tanase si altii din generatia lor a trecut pe linga mine pentru ca eram sigur ca, undeva, in adincul lor, furia declaratiilor facute la cald ascundea o mare frica, iar sacii din spinarea lor atirnau, brusc, al naibii de greu!). Fosta mea studenta si textul ei din Gandul m-au facut sa pling. Ea e tinara, Dragos Patraru, ea crede inca in onoarea meseriei de jurnalist, ea nu stie cum sint mogulii, nu intelege acum cit de dura e intersectia lumii politice cu lumea mass-media, nu vede clar ce se ascunde in textele si in verbul minuitorilor de cuvinte scrise sau rostite. Studenta aceea imi spunea ceea ce spui si tu azi: ca mi-am tradat publicul, mult mai mic, din amfiteatrele facultatilor de jurnalism. Ca i-am tradat pe ei, pe studentii mei, cu care am lucrat ani de zile. Aia a durut tare, foarte tare.

Tie, cind imi spui ca mi-am tradat publicul nu-ti raspund. Pentru ca eu, vorba cintecului, publicul nu mi l-am tradat. Ani de zile, deja vreo 22, am facut jurnalistica in felul in care am crezut ca e bine.

Nu mi-am tradat publicul, draga mea studenta, iti spun tie asta, aici, ca sa auda si Dragos Patraru. In timp, si sint convins ca acel timp va veni, lucrurile vor aparea mult mai limpezi. Deocamdata, ramin singurul ofiter acoperit-deconspirat din presa romana. 

Acum revin la textul tau, Dragos Patraru. Spui ca dupa momentul din septembrie ar fi trebui sa inchei povestea cu jurnalismul. M-am gindit, sa stii, sa fac asta. Dar, uneori, Dumnezeu, prietenii si familia iti spun ca ai putea avea sansa de a o lua de la capat. Mie mi s-a intimplat sa aud aceste indemnuri. Si asta incerc sa fac acum: sa o iau de la capat, sa incerc sa reconstruiesc viata mea de jurnalist. 

Citeva cuvinte iti mai spun, Dragos Patraru, despre proiectul televiziunii online si atit de discutata campanie de donatii. Nu cersesc nimic, omule! Am investit si investesc in continuare si bani, si timp, si energie in materializarea acestei idei. Am cerut sprijin public in primul rind pentru a trage un semnal de alarma. Nu se poate de unul singur, Dragos Patraru! Tu, care lucrezi astazi la Televiziunea Publica unde si eu, si alte citeva milioane de romani cotizam vrem- nu vrem, luna de luna, cu o suma obligatorie, esti relaxat: ai un salariu asigurat care, mic-mare, cum o fi el, vine luna de luna. In presa "particulara", o stii prea bine, e altfel: asa cum spuneai chiar tu, vine ANAF, vine politicianul, apare mogulul, se taie salariile, se strica imprimanta sau camerele de luat vederi si nu sint bani pentru reparatii... E mai greu, mult mai greu. Si, ca sa fiu un pic rautacios, as zice ca voi, cei din TVR, cersiti de ani de zile, Dragos Patraru. Cersiti bani din taxa radio-tv, cersiti iertarea de datorii, cersiti o schema de personal mult prea mare, cersiti atentie pentru multe emisiuni penibile...

(...)

Iti iert de data asta derapajele de limbaj din textul publicat pe blog. Probabil ti-e inca foarte greu sa renunti la clisee pentru ca ti-e teama sa nu lasi flamind un public pe care l-ai obisnuit cu acel "Patraru" de la televizor. Dar iti spun si tie, asa cum le-am spus si altora: ai grija, Dragos, rucsacul ala care ti se pare acum foarte usor de dus se va dovedi al naibii de greu intr-o zi!", a fost răspunsul lui Robert Turcescu pentru Dragoș Pătraru. Postarea a fost preluată de pe blogul jurnalistului.

VEZI ȘI: Dragoș Pătraru, despre Robert Turcescu: A fost un ziarist bun, dar și-a trădat publicul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel