Dragoș Pătraru, despre Robert Turcescu: A fost un ziarist bun, dar și-a trădat publicul

Zilele trecute, Robert Turcescu se declara dezamăgit că oamenii nu prea se înghesuie să doneze bani pentru viitoarea sa televiziune online. Jurnalistul părea surprins că deși blogul său are mulți cititori, aceștia nu îl ajută cu noul său proiect.

Dragoș Pătraru are o explicație pentru eșecul lui Robert Turcescu. Realizatorul emisiunii "Starea nației", de la TVR 1, spune că Robert Turcescu a fost un ziarist bun, doar că s-a întâmplat ceva - și-a trădat publicul. Dragoș Pătraru explică cum ar putea jurnalistul să obțină din nou credibilitate.

"Robert Turcescu a fost un ziarist bun. Un om care a făcut istorie în televiziune. Dar, la un moment dat, nu știu de ce și nici nu mă privește, înțeleg că e o chestiune între el și Dumnezeul lui, dacă or fi lămurit-o, și-a trădat publicul. Și l-a trădat în cel mai grav mod cu putință, pentru un jurnalist, acceptând să fie în același timp și agent acoperit al unui serviciu de informații. Un securist de tip nou. Când n-a mai suportat asta sau când a fost sigur că se va afla, nu știm, s-a autodenunțat. Și aici ar fi trebuit să se termine povestea.

VEZI ȘI: Ipoteza lui PAH: escrocheria lui Turcescu prin sms. Răspunsul jurnalistului

Ei bine, nu s-a terminat. După câteva luni de la autodenunț, a revenit, ca o floare. Asta spune, în opinia mea, totul despre domnul Turcescu. Adică, știam că nu are caracter – dacă ar fi avut nu ar fi făcut ce-a făcut -, dar acum e limpede că nu are nici simțul rușinii. Ca și cum greșeala recunoscută e în totalitate iertată, domnul Turcescu vine, cu un tupeu fantastic, și ne propune să-i dăm bani pentru un proiect: o televiziune online. Am mai spus-o, e ca și cum un pedofil ar vrea să se angajeze educator la grădiniță. Ca și cum un cleptoman s-ar angaja paznic de noapte la un magazin de bijuterii.

Mai mult, o altă dovadă de nerușinare, ne ceartă că nu cotizăm la proiectul lui de televiziune. E dezamăgit de noi. Tu de noi? Tu ești dezamăgit că noi nu-ți dăm bani? Nu e cam mult? 

Dar dacă vrea să ne demonstreze tuturor ce poate, dacă vrea să ne arate că am greșit judecându-l, etichetându-l, aruncându-l la coșul de gunoi al presei, ar face bine să nu renunțe la proiectul lui. Să creadă în el și să facă totul pentru a-l transforma în realitate. Să investească banii lui, să se împrumute, să dea drumul la post, să facă emisiuni, dezvăluiri, să-i convingă pe jurnaliștii care cred în el să i se alăture, să spună lucruri care nu se spun, să publice anchete care, așa cum spune el, nu au loc în presă, pentru că presa asta e cumpărată și obedientă și controlată (așa cum a fost el în anii trecuți, ca băsist sadea, veți spune, dar vă rog să trecem peste asta, pentru farmecul discuției). Și să-i facă după toate astea pe oameni, pe cetățeni, să spună: uite, ăsta e Turcescu pe care-l vrem! Haideți să-i fim alături! Și să-l caute lumea, și să-i scrie: Robert, ești minunat, ești fantastic. Înțelegem acum totul! N-ai un cont unde putem dona ceva, lunar, din puținul pe care-l avem, să te susținem? Omule, cât te-am așteptat, credeam că nu mai vii!

VEZI ȘI: Dragoș Pătraru - Robert Turcescu, schimb dur de replici pe Facebook

Abia atunci, Robert Turcescu va putea să spună din nou că e jurnalist. Până atunci, e doar un securici pomanagiu", a scris Dragoș Pătraru pe blogul său, loc unde puteți găsi postarea integrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel