Ipoteza lui PAH: escrocheria lui Turcescu prin sms. Răspunsul jurnalistului

Patrick Andre de Hillerin sugerează că Robert Turcescu îi păcălește, de fapt, pe oamenii care trimit 5 euro prin SMS pentru a-l ajuta pe jurnalist să-și deschidă o televiziune online. Ziaristul de la Cațavencii explică mecanismul prin care Robert Turcescu ar încerca să facă escrocherii, lucru negat vehement de realizatorul TV.

VEZI ȘI: Motivul întâlnirii dintre Turcescu și Băsescu. "ASTA DA ȘTIRE"

"Turcescu a anunțat că televiziunea lui online, finanțată exclusiv de către telespectatori, va primi fonduri prin SMS. Totul e foarte simplu. Trimiți un SMS la un număr scurt, cu textul "Turcescu" și o adresă de e-mail valabilă. După aceea, primești un SMS de confirmare, la care răspunzi cu "DA". Dacă răspunzi cu "DA", ți se adaugă la factura telefonică sau ți se scad de pe cartelă 5,10 euro plus TVA. Imediat după extragerea banilor, primești un SMS de mulțumire și un cadou, pe adresa de e-mail.

De fapt, dacă vrei să finanțezi o așa-zisă televiziune online, nu faci nimic altceva decât să cumperi, cu 5,10 euro plus TVA (adică 6,324 de euro), cartea "Dans de Bragadiru", în format .pdf. SMS-urile sunt suficiente pentru a dovedi relația contractuală online pe care o aveți cu acoperitul. Voi nu puteți dovedi că ați dat bani pentru o televiziune online, el poate dovedi că, de fapt, de banii ăia ați cumpărat o carte în format electronic. Dacă vreunul dintre admiratorii acestui Securilă de tip nou se va plânge, vreodată, că i-a dat bani pentru televiziune și el n-a făcut-o, Turcescu va fi perfect acoperit, putând demonstra că banii erau pentru carte.

Oricât de ieftin ar fi, teoretic, să înființezi o televiziune online (deși nu e), Turcescu nu va găsi atâția adoratori de securiști și acoperiți care, donând doar câte 6,324 de euro, să poată contribui semnificativ la finanțarea acestei așa-zise televiziuni", scrie Patrick Andre de Hillerin pe blogul său.

După ipoteza lansată de PAH, Robert Turcescu se apără

Robert Turcescu se apară și încearcă să demonteze spusele lui Patrick Andre de Hillerin explicând mecanismul prin care strânge bani pentru viitoarea sa televiziune online.

"1. Va exista o raportare periodică, la centimă, privind fondurile adunate prin fundația AVATAR care se ocupă de colectarea donațiilor și a sumelor încasate de firmă care vinde cartea.

2. Am recurs la varianta cu vânzarea cărții pentru că nu se pot face donații prin sistemul de tip sms la un număr scurt decât pentru cazuri sociale. În rest, cum e speța în discuție, ca să fie totul legal, trebuie să vinzi ceva. În cazul de față, o carte. Și e o carte pentru care persoană fizică Turcescu a cedat toate drepturile de proprietate intelectuală și de comercializare firmei respective, care se va ocupă de construirea și operarea televiziunii.

3. Toată acțiunea de colectare a acestor fonduri va fi supervizată din punct de vedere legal de o casă de avocatură. Și e una mare, va asigur. Ei vor face și auditurile care vor fi publice.

4. Așa cum am anunțat public și se găsește scris pe blog, dacă acțiunea de înființare a televiziunii eșuează, toți banii colectați vor fi folosiți pentru cumpărarea unor echipamente de tip "tehnică tv" care vor fi donate unei facultăți de jurnalistică.

5. Banii donați fundației vor putea fi verificați prin extrasele de cont. Banii încasați prin sms vor putea fi verificați prin facturile emise de firmă care va opera televiziunea către firmă MEDIASAT care colectează încasările făcute prin sms de la operatorii de telefonie mobilă", este răspunsul lui Robert Turcescu.

VEZI ȘI: Robert Turcescu, scrisoare către Klaus Iohannis pentru o televiziune online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel