ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. LUCIAN BOLCAȘ explică de ce trebuie începută o ANCHETĂ în cazul OFIȚERULUI ACOPERIT

Avocatul Lucian Bolcaș susține că trebuie începută o anchetă cu privire la subiectul "ofițerului acoperit", lansat în dezbaterea publică de președintele Traian Băsescu și amplificat de jurnalistul Robert Turcescu. Avocatul oferă și argumente în sprijinul spuselor sale.

Lucian Bolcaș opinează că organele abilitate trebuie să demareze în acest caz o anchetă ale căror rezultate să fie făcute publice.

"Eu sper că este cazul să se facă o asemenea anchetă. Să ne gândim nu atât la imaginea noastră internă, ci la imaginea de țară membră NATO, pentru că Traian Băsescu, prin afirmația pe care a făcut-o și pe care o urmează Robert Turcescu la această oră, a avut ca scop decredibilizarea serviciilor de informații NATO. Acesta a fost scopul său, evident împotriva acestor structuri", a declarat avocatul pentru DCNews.

Vezi și: Ce informație inedită apare într-un stat de plată publicat de Turcescu

Întrebat cât timp ar trebui să treacă în mod normal până la declanșarea unei anchete într-un caz precum cel al lui Robert Turcescu, Lucian Bolcaș a explicat:

"Niciodată nu este un timp normal. La această oră, având în vedere importanța și impactul public internațional al acestei situații, măsurile trebuiesc luate imediat. (...) Modul în care lucrează Parchetul General se poate concretiza public la această oră numai prin declarația de începere a urmării penale. Să înceapă urmărirea penală și pe urmă să se concluzioneze dacă trebuie trimis (n.r. - Robert Turcescu) în instanța penală sau dacă fapta sa nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni".

Citește și: Lucian Bolcaș: ROBERT TURCESCU nu va putea ieși decât la pușcărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel