Robert Negoiţă, la bilanţul Poliţiei Locale: Prea puține amenzi pentru curățenie

Direcției Generale a Poliției Locale (DGPL) Sector 3 și-a prezentat, miercuri, bilanțul pentru anul 2014. La eveniment a fost prezent și edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, care a ținut să mulțumească Poliției Locale, dar a remarcat și aspecte negative din acticitatea pe 2014.

„Vreau să vă felicit pentru tot ce ați făcut anul trecut. Am luat la cunoștință despre realizările dumneavoastră, pe care de altfel le știam și din teren. Poliția Locală Sector 3 are o evoluție pozitivă, însă este departe de ceea ce ar trebui și de ceea ce ne dorim. Am de menționat câteva aspecte de sinteză. Avem în sector lucruri vizibil favorabile, ca de exemplu, ridicarea mașinilor abandonate de pe domeniul public. Aș vrea însă să remarc și aspecte mai puțin favorabile, cum ar fi prea puține amenzi pe curățenie și numărul insuficient de polițiști în patrulă pe străzi, așa cum ar trebui să se întâmple. De asemenea, am văzut situații în care polițiștii locali nu au dat o amendă zile întregi, iar dacă mergem acum pe cel puțin trei străzi cu siguranță găsim, din nefericire, un cetățean ce trebuie amendat pentru că a aruncat gunoiul pe jos.

Obiectivul nostru este să îi determinăm pe cetățeni să lase curat în urma lor. Conștientizăm că avem probleme și cu parcările în sectorul 3 și că ați fost mai toleranți cu cei care nu au respectat legea. Trebuie însă să fim mai drastici, să aplicăm legea și să fim foarte atenți mai ales în zonele aglomerate și în dreptul școlilor unde nu ar trebui să mai existe mașini parcate neregulamentar. Vreau să vă urez mult succes pentru anul 2015 și să vă asigur de toată susținerea mea", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, la bilanțul Poliției Locale.

Citește și: ROBERT NEGOIȚĂ, discurs emoționant. Romeo și Julieta, mărțișor al Primăriei Sectorului 3

Potrivit raportului, comparativ cu anii trecuţi în 2014 serviciile Ordine Publică, Ordine Publică Parcuri şi Intervenţii Rapide au înregistrat o creştere a valorii amenzilor aplicate. Astfel, poliţiştii locali au aplicat conform Legii nr. 61/1991 un număr de 7.076 de amenzi în valoare totală de 1.430.980 de lei. De asemenea, s-au aplicat pentru comerţ ilicit şi ordine publică un număr de 4.210 amenzi în valoare totală de 3.620.750 de lei, potrivit Legii nr. 12/1990. Echipele de poliţişti locali au întocmit 598 de procese verbale de constatare a încălcării prevederilor HCGMB nr. 114/2004 privind interzicerea circulaţiei autovehiculelor în parcurile şi grădinile publice.

În domeniul controlului comercial, s-au aplicat 135 de amenzi în valoare de 1.490.750 de lei, potrivit Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Totodată, 531 de agenţi economici care au desfăşurat activităţi comerciale fără autorizaţie/acord de funcţionare au fost sancţionaţi, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 564.600 de lei.

Citește și: PISTA DE BICICLETE DE PE CALEA VICTORIEI, criticată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 3 a continuat, prin intermediul Serviciului Dispecerat, să preia şi să rezolve sesizările cetăţenilor la numărul de telefon 021.9543. Numărul de sesizări primite a crescut treptat de la an la an, în 2014 dublându-se comparativ cu 2011. Anul trecut, locuitorii Sectorului 3 au semnalat în 11.007 sesizări telefonice probleme diverse de la comerţul stradal ilicit până la ocuparea abuzivă a imobilelor.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy