RO-ALERT 18 iulie. Ce mesaj au primit bucureştenii

Mihai Ciobanu / 18 iul 2019 / 10:35 Salveaza PDF Comentarii
RO-ALERT
Descriere foto: RO-ALERT

Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 precum şi cei din oraşul Otopeni au primit, în această dimineaţă, un mesaj din partea sistemului RO-ALERT. 

Astăzi are avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT în intervalul orar 10:00-12:00, în sectorul 6 și orașul Otopeni, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. Activitatea are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone, a precizat sursa citată. 


Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT şi care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepţiona următorul mesaj "TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie". 

 


Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor mobile

 

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, recomandăm cetăţenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. 


"Informaţiile privind configurarea telefoanelor, în funcţie de model şi de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziţia publicului pe portalul www.ro-alert.ro şi pe site-urile operatorilor publici de reţele de comunicaţii mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării acestor activităţi de testare a sistemului", a mai precizat ISU-BIF. 

Din momentul operaţionalizării sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) şi până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei, în situaţii reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundaţii sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezenţa unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urşi), toate aceste situaţii au impus avertizarea cetăţenilor din zonele vizate, în timp real, prin sistemul RO-ALERT. Astfel, populaţia a fost informată de existenţa pericolului imediat şi a putut adopta măsurile de autoprotecţie.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27