Risc maxim de avalanşă în masivul Ceahlău. Avertismentul salvamontiştilor

Avalansa
Avalansa

Pericolul producerii de avalanşe în masivul Ceahlău este maxim pe versanţii nordici, a declarat, miercuri, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef.

Acesta a avertizat că datorită temperaturilor scăzute, în zona montană înaltă stratul de zăpadă este deosebit de mare iar în ultimele zile s-au produs cel puţin două avalanşe.

"Deoarece foarte mulţi turişti au solicitat informaţii despre starea traseelor, precizăm că, în afara traseului care urcă prin Cascada Duruitoarea, toate celelalte sunt accesibile, bineînţeles cu echipament de iarnă. Acelor turişti mult prea experimentaţi care critică măsurile noastre de prevenire a accidentelor şi care au început deja să parcurgă ruta menţionată, le comunicăm că în ultimele zile, cel puţin două avalanşe au măturat poteca turistică. Din fericire nu a fost nimeni în zonă", a declarat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Salvamontiştii estimează, potrivit prognozei pe luna aprilie, că restricţiile pe traseul Durău - Cascada Duruitoarea - Piciorul Şchiop - Cabana Dochia se vor ridica cel mai devreme în jurul datei de 10 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel