Risc de avalanşă. Zăpadă de 2 metri. Avertisment pentru turiști

Sebastian Florea / 04 ian 2019 / 19:54 Salveaza PDF Comentarii
Foto ilustrativ
Descriere foto: Foto ilustrativ

Risc mare de avalanşă şi ger în zona Bâlea Lac din Munţii Făgăraş, unde stratul de zăpadă ajunge și la 173 de cm.

Meteorologii avertizează că există un risc mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 173 de centimetri, potrivit buletinului informativ remis vineri Agerpres.

'La suprafaţă se află un strat instabil de 30-40 cm, alcătuit din zăpadă relativ recentă. Atât la suprafaţă, cât şi în profunzime regăsim plăci de vânt, mai ales pe versanţii cu expoziţie sudică. Declanşarea avalanşelor e probabilă chiar şi la o supraîncărcare slabă a stratului, iar pe numeroase pante sunt condiţii inclusiv pentru declanşarea unor avalanşe de mari dimensiuni prin angrenarea straturilor subiacente', conform sursei citate.

Citește și: Via Transilvanica - un nou traseu turistic omologat

Potrivit acesteia, în următoarele 24 de ore, la Bâlea Lac, temperatura minimă poate coborî până la minus 22 de grade Celsius, iar maxima poate ajunge la minus 14 grade Celsius. La altitudine mai mică de 1.800 de metri în masivul Făgăraş, riscul de avalanşă este mai mic, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Citește și: China a testat "mama tuturor bombelor". Chirieac: "Astea sunt intențiile Chinei"

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27