Ridicare MCV. Decizia Comisiei Europene pentru România

În acest an nu va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a declarat joi, la Bucureşti, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou. 

"Acum urmează să prezentăm raportul pe 2016 şi am fost de acord să cooperăm pentru următoarea fază a anului viitor, dar în acest an nu se va întâmpla (ridicarea MCV - n.r.), este deja gata raportul. Următorii paşi depind de ceea ce am spus. Am venit aici să transmit mesajul că dorim o colaborare strânsă pentru a ieşi de sub MCV, dar aceasta depinde de munca Guvernului, a Parlamentului, de îndeplinirea tuturor criteriile stabilite, ca reformele să fie sustenabile şi nu reversibile. Cred că suntem de acord că trebuie să lucrăm împreună pentru a atinge acest obiectiv", a afirmat Paraskevi Michou, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Legislativului. 

Ea a precizat că a venit să cunoască noul Guvern şi noul Parlament, dar şi pentru a transmite că raportul MCV va fi finalizat cel mai probabil în această lună. 

"Nu am venit pentru concluzii, am venit în acest moment să văd noul Guvern, noul Parlament, este foarte recent. După cum ştiţi, suntem în procesul de a finaliza raportul MCV şi am venit pentru a transmite mesajul că raportul va fi finalizat cel mai probabil în această lună. Am venit aici să spun că este nevoie să continuăm progresele", a adăugat Paraskevi Michou. 

Oficialul european a subliniat că finalizarea MCV depinde de Guvernul României şi de Parlament, informează Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel