REZULTATE alegeri SUA. Iată la ce ore vom afla câștigătorul

votSUA_pexels
votSUA_pexels

Astăzi se desfășoară alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Iată orele la care, teoretic, vom afla rezultatele din cele 50 de state componente ale SUA.

Un număr record de 98 de milioane de oameni au votat deja la alegerile din Statele Unite ale Americi, înainte de ziua votului, ceea ce înseamnă că alegerile prezidențiale din 2020, în care se vor înfrunta Joe Biden și Donald Trump, vor fi primele din istorie în care mai mulți oameni votează înaintea zilei alegerilor decât în ziua respectivă. Acest lucru ar putea duce la unele nereguli în noaptea alegerilor, rezultatele pot apărea mai repede decât de obicei în unele state, în timp ce în altele pot apărea întârzieri de până la o săptămână (mai multe detalii AICI).

Posibil să nu aflăm câștigătorul în următoarea noapte

Oficialii electorali din SUA și organizațiile media care de obicei organizează sondaje în noaptea alegerilor spun că există șanse mari ca numele câștigătorului alegerilor să nu fie clar până marți la miezul nopții. Acest lucru nu ar fi neobișnuit, rezultatul final fiind făcut public în trei din ultimele patru tururi de scrutin din SUA, în 2000, 2004 și 2016.

În același timp, am putea avea un rezultat în cursa prezidențială până la sfârșitul nopții, dacă oricare dintre candidați obține victorii decisive în statele-cheie (swing-states). Totodată, datele privitoare la imensa mobilizare din ultimele zile, ar putea oferi informații importante despre modul în care se desfășoară alegerile.

CITEȘTE ȘI: Prezență ENORMĂ în Statele Unite. Iată câți americani au votat înainte de ziua votului

Indiana și Kentucky, primele state unde vom afla câștigătorul

Primele rezultate vor fi din Indiana și Kentucky (ambele state se situează pe fuse orare). Spre exemplu, în Indiana, în județul Vigo de la granița cu Illinois, s-a votat de fiecare dată cu câștigătorul alegerilor prezidențiale, din 1956 până în prezent. În România, rezultatele din cele două state le vom afla la ora 01:00.

La ora 02:00 vom afla rezultatele din Florida, Carolina de Sud, Georgia și Virginia

La ora 02:00 în România, majoritatea sondajelor se închid în statul-cheie, Florida, în care voturile se numără foarte rapid. Același lucru se întâmplă și în Florida, Carolina de Sud, Georgia și Virgini.

La ora 02:30 vor fi publicate primele rezultate din Carolina de Nord și Ohio

Și în aceste două state, din estul continentului american, voturile se numără foarte repede. În Ohio se votează deja de mai multe zile.

La ora 03:00, Pennsylvania și Texas își închid urnele. Rezultatele pot întârzia

Pennsylvania își închide urnele la ora 03:00, ora României. Totuși, rezultatul alegerilor din Pennsylvania nu va fi cunoscut. De fapt, este foarte posibil ca rezultatul alegerilor din Pennsylvania mai dureze câteva zile. Acest lucru se datorează faptului că în Philadelphia, cel mai mare oraș al statului, trebuie să fie numărate un număr imens de voturi prin corespondență.

Ora 04:00, rezultatele din statele centrale

La ora 04:00 vor apărea rezultatele din Arizona, Colorado, New Mexico, Omaha, Nebraska, Wisconsin. Probabil datele din Colorado vor apărea primele. Totodată, este posibil ca în Wisconsin numărătoarea să dureze mai mult, din cauza orașului Milwaukee unde sunt multe voturi prin corespondență ce trebuie numărate.

Ora 05:00, rezultatele din Iowa, Utah și Nevada

Cele trei state sunt foarte disputate de către cei doi candidați. Există temeri din partea ambelor echipe de campanie.

La ora 06:00 vom afla rezultatele de pe coasta de vest și din Hawaii

Ultimele state de pe coasta de vest în care se închid urnele sunt California, Oregon și Washington. Totodată, și în Hawaii se închid la aceeași oră. În mod normal, în aceste state votul o să fie în mare parte adjudecat de democrați. 

Ora 08:00, rezultatele din cel mai rece stat, Alaska

Cel mai rece stat din componența SUA va publica rezultatele la ora 08:00, ora României, potrivit TheGuardian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel