REZULTATE ALEGERI SUA. ”Donald Trump, sarcină cumplită. Vot masiv de frustrare și mânie”

Președintele PSRO, Mircea Geoană, fost ministru de Externe, a afirmat, astăzi, că votul din SUA s-a dovedit a fi unui masiv de frustrare și mânie. 

”Poporul a ales! Donald Trump, cel mai improbabil candidat din istoria alegerilor prezidenţiale, devine al 45-lea preşedinte al SUA. A fost un masiv vot de frustrare şi mânie din partea Americii profunde, cea care de 40 de ani nu simte efectele creşterii economice, resimte efectele globalizării, insecurităţii economice şi financiare şi a fragilităţii locurilor de muncă. Un mega-Brexit american. Şi o înfrângere la fel de categorică a lui Hillary Clinton, poate cel mai calificat candidat din istoria alegerilor prezidenţiale, dar care a reprezentat în ochii multora vechiul sistem de partide, cu uzura şi metehnele sale”, a detaliat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

El susține că Donald Trump va avea o sarcină cumplit de grea: unirea unei țări divizate de cea mai agresivă și nocivă campanie. 

”Că 'America First' nu reprezintă reîntoarcerea SUA la izolaţionism şi că stabilirea de relaţii de colaborare cu Rusia nu va însemna abandonarea aliaţilor şi partenerilor din Europa de Est sau din Orientul Mijlociu. Şi, da, că zidul cu Mexicul va rămâne o metaforă vizuală din campanie şi nu o realitate împotriva comerţului liber şi colaborării economice la nivel global. Va urma o perioadă complicată, plină de incertitudini la nivel geopolitic, economic şi politic. Victoria lui Donald Trump va încuraja mişcări politice similare în Europa, accentuând mişcările centrifuge şi fragilitatea structurală a Uniunii Europene”, a susţinut Mircea Geoană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel