#REZIST la vaccinare: 'PROTESTAȚI cu icoane și cruci'. Oamenii ies în stradă după anunțul Guvernului

Duminică, 13 august, va avea loc un protest împotriva vaccinării. Evenimentul se va desfășura în Piața Victoriei (în fața Muzeului Antipa), între orele 15:00 – 17:00.

Oamenii sunt rugați să "protesteze în mod pașnic, cu bannere, steaguri, cruci, icoane și mult entuziasm!". În speranța că numărul persoanelor care vor veni în stradă va fi foarte mare, organizatorii protestului au făcut și un eveniment pe Facebook prin care anunță ce urmează pentru duminică. Acesta se numește "Susțin LIBERTATEA de a alege pentru mine și copilul meu!".

VEZI ȘI: Vaccinare, teorie HALUCINANTĂ. Mircea Badea: Dobitocule! Am rămas, cinci minute, uitându-mă în gol

"Autorizația a fost aprobată! Felicitări!

Noua lege aduce după ea obligativitatea vaccinării (cu ce decide statul și cu câte vaccinuri decide statul) copiiilor și a adulților!

La acest Manifest Susținem libertatea noastră, naturală, ca părinți ai copiiilor noștri de a alege pentru ei, dar și de a decide pentru noi, adulții!

Tocmai de aceea invit să-și apere drepturile TOȚI părinții și TOȚI adulții, indiferent de poziția lor față de vaccinuri (NU statul decide, ci noi pentru copiii noștri și pentru NOI).

NU este un manifest de dezbatere a vaccinurilor, ci un manifest de păstrare a unui drept pe care îl avem în Constituție cu toții și nu îl vrem pierdut!", au transmis organizatorii protestului.

[citeste si]

În contextul adoptării proiectului de lege privind activitatea de vaccinare a populației în România, Florian Bodog, ministrul Sănătății, a transmis următorul mesaj:

"Pentru România, miza legii vaccinării este imensă. Asigurarea unui viitor sănătos pentru patru milioane de copii este în mâinile noastre. Parlamentul României, cea mai înaltă instituției a democrației, va decide asupra conținutului final al acestei legi. Însă, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca întreaga opinie publică să fie informată și să înțeleagă semnificația reală a legii și modificările profunde pe care ea le aduce.

Avem peste 95 de mii de acte normative în această țară, dar nu avem o lege care să se ocupe de un domeniu vital: protejarea sănătății copiilor și a întregii populații a României. Anual, prin vaccinarea împotriva bolilor prevenibile, putem salva mii de vieți și putem preveni suferințe inutile. Putem să le oferim copiilor noștri o copilărie fericită, care nu este marcată nici de boli, nici de amintiri dureroase. Rujeola, oreionul, rubeola, poliomielita, hepatita B, tusea convulsivă, difteria, tetanosul sunt boli împotriva cărora ne putem proteja familiile și putem limita riscurile de îmbolnăvire pentru formele grave în cazul unor boli precum tuberculoza.

Avem o datorie morală față de copiii noștri, să prevenim răul înainte ca el să se întâmple. Așa cum avem o datorie morală față de comunitatea în care trăim să prevenim răul înainte ca el să se întâmple altor copii sau părinți.

Orice proiect de lege este perfectibil și de aceea sunt deschis oricăror dezbateri publice, atâta timp cât ele se poartă cu onestitate, bun simț și decență. Însă acest proiect este munca unor specialiști care lucrează zi de zi în domeniul vaccinării și care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual. De aceea, legea a fost gândită atent și corect de către cei care înțeleg cel mai bine cum trebuie reglementată politica vaccinării.

Am preluat ministerul într-o situație critică pentru sănătatea publică și pentru sectorul sanitar. De ani de zile, România se afla sub pragul de siguranță al acoperirii vaccinale. Adică, oricând putea exista riscul apariției unei epidemii. Ceea ce s-a și întâmplat. Izbucnirea epidemiei de rujeolă în 2016 nu este conjucturală. Este o consecință directă a disfuncționalităților majore ale politicii publice privind vaccinarea. Legea vaccinării corectează aceste grave nereguli care au condus la izbucnirea epidemiei, asigurând cele mai bune condiții pentru protejarea sănătății copiilor noștri".

Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy