Rezidențiat 2018. Ministerul Sănătății face o modificare surpriză

Ministerul Sănătății anunță că examenul de rezidențiat din 2018 va avea două sesiuni. Astfel, medicii care nu vor reuși să ocupe un loc într-un spital în urma rezidenţiatului din toamnă mai au o şansă la o sesiune specială care poate fi organizată în primul semestru al anului următor.

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, Ministerului Sănătăţii prevede organizarea unei sesiuni suplimentare la examenul de rezidenția 2018, astfel încât medicilor tineri să li se ofere a doua șansă de a ocupa un post într-un spital de stat. Decizia Ministerului Sănătății vine după ce în prealabil a fost mărit şi numărul de locuri pentru concursul de rezidențiat 2018. Autorităţile din sănătate spera că astfel îi vor convinge pe medicii români să nu mai plece din ţară.

Exodul medicilor români constituie o problemă a sistemului sanitar. Din 2010 şi până acum, peste 17.000 de medici români au ales să plece în străinătate. Doar anul trecut 1.211 medici au cerut certificatele de liberă practică pentru a pleca să lucreze în străinătate. 

În ultimii 2 ani, medicii români au fost atraşi de Franţa, Marea Britanie, Germania, Irlanda şi Belgia.

În urma concursului de rezidențiat de anul trecut, 415 medici au rămas pe dinafară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel