Urmărește emisiunea live


REZIDENȚIAT 2015. 1.875 de candidați, pe 958 de locuri la Carol Davila

UMF "Carol Davila" anunță că un număr de 1.875 de candidați s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidențiat, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, examen care va avea loc duminică și este organizat de Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat al UMF "Carol Davila", din totalul celor 1.875 de candidați, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară și 144 la farmacie.

"Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București s-au înscris 1.875 de candidați pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut când pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidați", precizează instituția de învățământ superior.

Locurile și posturile scoase la concurs în centrul universitar din București sunt: pentru medicină (709 locuri și 165 de posturi), pentru medicină dentară (44 de locuri) și pentru farmacie (26 locuri și 14 posturi).

Concursul se va derula sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.

[citeste si]

Ocuparea locurilor/ posturilor în cele 60 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Locurile și posturile scoase la concurs cu centrul de pregătire București și Constanța au fost atribuite județelor Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman și Tulcea.

În acest an, rezidenţiatul pe post şi pe loc pentru domeniile medicină, medicină dentarăşi farmacie se va desfăşura pe 15 noiembrie, prevede documentul.

Înscrierile la nivel național s-au încheiat pe 23 octombrie, iar numărul total de candidaţi înregistraţi este de5.777, potrivit MS (cu 118 mai mulţi decât în 2014). Listele candidaţilor înscrişi sunt disponibile aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel