Revoltător: Party în zi de doliu național la cluburile de fițe din București și din țară

bamboo
bamboo

Guvernul României a decretat trei zile de DOLIU NAȚIONAL în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, în memoria celor care și-au pierdut viața în tragedia de vineri seară din Club Colectiv. Unele cluburi de distracție au decis să respecte victimele tragediei, altele au pus profitul pe primul plan.

Update: Mai multe cluburi au anulat petrecerile programate pentru Halloween. Cluburile Bounce, Control, Hard Rock Cafe, Manasia Hub, The Ark, Bordello Bar, Expirat&OtherSide Club, Green Hours, Clubul Taranului, Spice Club, St. Patrick Irish Pub, Player Club, The Vintage, Finnish, Cafe DeKO si Tribute au anunțat că suspendă spectacolele și petrecerile, potrivit Hotnews. Bamboo, care făcea rezervări la orele prânzului, a anulat petrecerea programată. 

Organizatorii petrecerii Techno HALLoween, de la Halele Carol, au anunțat ca evenimentul nu va fi anulat. La fel a făcut Fire Club din Centrul Vechi, Bonton Palace, El Grande Comandante, Club Șurubelnița si The Bankers.

Promo-ul The Bankers a șocat comunitatea facebook, cu mesajul "Clubul în care morții se vor distra cot la cot cu cei vii”, postat înainte de tragedia de la Colective.

Iată știrea originală DCNews:

În urma anchetei DC News, iată ce decizii au luat o serie de cluburi, după ce Guvernul a decretat trei zile de doliu național:

Club Fratelli, prezent cu locații în București, Constanța, Timișoara și Iași anulează pe perioada doliului național toate evenimentele programate;

Bordello Bar, din Centrul Vechi, nu va respecta doliul național. Sâmbătă la prânz clubul accepta solicitări telefonice de rezervare, pentru petrecerea de Haloween;

Un alt club bucureștean care nu renunță la evenimente programate pentru această perioadă este Chaboo Club;

Berăria H din Parcul Herăstrău nu a luat încă o decizie privind o eventuală suspendare a concertului programat în această locație pentru sâmbătă seară; programul de restaurant nu se schimbă.

Nici Clubul Tribute din Capitală, unde sunt adeseori organizate concerte live cu artiști și trupe românești, nu a luat încă o decizie în acest sens;

[citeste si]

Clubul Gaia își suspendă evenimentele pe perioada doliului național; 

Unul dintre cele mai cunoscute cluburi bucureștene, Bamboo, unde era programat sâmbătă seară, de Halloween, un concert cu Delia, precum și o petrecere, anunță doar anularea concertului. Delia a renunțat la show, din respect pentru victimele tragediei, bambuiștii și bambuistele vor distracție, cu DJ. În consecință, petrecerea de Halloween se va derula. 

În ceea ce privește petrecerile de nuntă programate în diverse locații din țară în această perioadă, acestea nu vor suporta modificări de program. 

Nu este însă exclus, ca la petrecerile care se vor ține de Halloween în cluburi, una dintre melodiile care se vor difuza să fie chiar primul single de pe noul album al trupei Goodbye to Gravity care urma să se lanseze vineri seară în Club Colectiv, intitulat, în mod straniu, "The Day We Die/ Ziua în care murim".

Citește și: "Ziua în care murim", primul single lansat în Club Colectiv-VIDEO


Ce prevede legea în cazul DOLIULUI NAȚIONAL 

Potrivit Legii nr. 75/1994, zilele de doliu național sunt stabilite prin hotărâre de guvern.

Aceeași lege prevede că instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României.

De asemenea, drapelul României este arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel