Revolta unui doctor: 'Mizeria continuă'. Instigare împotriva medicilor

Profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu atrage atenția că o televiziune din România încearcă să îi terfelească pe medicii din România. Este vorba despre Digi 24.

"Inca o diversiune pentru medici,

Sunt revoltat pana la a deveni agresiv, ceea ce nu ma caracterizeaza (cred). Intrucat majoritatea posturilor TV au, firesc, cate o preferinta in ceea ce priveste optiunea politica am ales sa ma uit, cand ma uit, la 24TV zicand ca ei sunt aparent mai impartiali. Am avut asta seara surpriza sa vad ca si ei au tendinta promovarii senzationalului indiferent ca informatia lor este veificata si judecata in context real sau nu.

Au gasit un subiect la moda, discreditarea doctorilor!

Doctorii sunt dovediti (dupa parerea lor) ca sunt niste excroci in legatura cu companiile de medicamente si primesc bani ca sa prescrie medicamentele.

De unde si pana unde au ajuns la aceasta concluzie? Aveau date de la Agentia Nationala a Medicamentului. Acestia inregistreaza tot ce cheltuieste fiecare companie cu plata celor care fac prezentari ale medicamentelor in cadrul simpozioanelor sau congreselor si in plus cheltuielile pentru sponsorizarea celor care participa la congresele mediocale sau simpozioane.

[citeste si]

Odata aparut un medicament nou sau informatii noi despre un medicament in consum, el trebuie promovat pentru ca medicii sa stie cand si cum sa-l prescrie si ce efecte pozitive sau negative are. Prezentarile respective se fac in baza unor evidente bazate pe studii clinice si nu pot fi facute decat de catre persoane care au o pregatire sueprioara. Poate fi prescris un medicament fara sa stii efectele pozitive sau negative? Nu specialistii sunt cei destinati sa faca aceste prezentari? Ca sunt retribuiti pentru aceasta activitate este oare imoral? Pentru pregatirea prezentarilor este necesara o munca ce necesita eforturi uneori greu de imaginat. O munca de acest gen nu trebuie retribuita? Este adevarat ca se promoveaza niste medicamente dar medicamentele nu trebuie promovate? Medicii si pacientii nu au dreptul sa cunoasca ce este cu medicamentul respectiv? Ca se obtin profituri prin vanzarea de medicamente este adevarat dar va exista vreodata vreo companie de medicamente care sa fabrice numai in scop umanitar si sa nu aiba nici un profit? Asta poate fi o idee comunista!
Ca sunt sponsorizati medicii ca sa poata participa la congrese medicale, este incorect si imoral (cam cum incearca sa sugereze presedintele Colegiului medicilor)?

Stiu domnii care critica acest lucru ca la aceste congrese nu se vorbeste numai pozitiv despre medicamentele firmei care a facut sponsorizarea? Stiu domnii ca la aceste congrese ai posibilitatea sa te informezi cu ultimele noutati stiintifice utile in ingrijirea pacientilor cunostinte, prezentate de liderii de opinie pe plan mondial?

Stiu domnii ca fara aceste sponsorizari aproape nici un medic din Romania nu poate participa la aceste congrese extrem de utile pentru pregatirea medicala continua? Costurile unei participari la un congres depaseste din punctul meu de vedere salariul unui medic pe un an. Plateste Ministerul Sanatatii acesti bani? Banii de care se vorbeste nu sunt oferiti pentru ca medicii sa prescrie medicamentele respective ci sunt beneficii bilaterale, compania isi face cunoscut medicamentul iar medicul capata cunostinte recente absolut necesare unui tratament corect pentru pacienti.

O fi posibil ca unele companii sa comita unele acte reprobabile si acestea trebuiesc reprobate dar comentariile facute la Digi 24 sunt neconforme cu realitatea si nu au misiunea decat de a incerca sa continue campania de denigrare a corpului medical din Romania care nu merita acest lucru.
Va mai mirati pentru ce pleaca medicii?", a scris medicul pe Facebook.

Mesajul profesorului a continuat.

"Mizeria de la Digi 24 continua! Nu au alt scop decat instigarea impotriva medicilor. Ultima aberatie este intrebarea pe care si-o pun: la ce folosesc studiile clinice si ce inseamna aceea investigator? Unde au dreptate este ca legea 95 (Nicolaescu) trebuie corectata , schimbata.

Sunt uluit de lipsa de reactie a medicilor care se lasa terfeliti de niste nimeni care nu inteleg nimic din ce comenteza dar comenteaza.

Oare asta meritati? Eu care va cunosc si va respect pentru munca nobila pe care o faceti cu sacrificii nu pot permite sa fiti blamati pe nedrept. Este timpul sa luati pozitie! Colegiul Medicilor este ineficient", a subliniat Ioan Paul Stoicescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel