Revocare Lazăr. PNL, solicitare către Toader

Tudorel Toader
Tudorel Toader

PNL face o solicitare către ministrul Justiției, Tudorel Toader, în contextul în care a demarat procedura de revocare de la conducerea PÎCCJ a lui Augustin Lazăr. 

”A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1.700 de magistraţi şi s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanţe şi parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar. Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluţii în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiţionarea alocării de fonduri europene în funcţie de respectarea principiilor statului de drept. Dacă Guvernul nu abandonează acest demers şi nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituţiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu îşi doreşte altceva decât sancţionarea României şi, implicit, sabotarea şi distrugerea a tot ceea ce s-a obţinut bun de la Uniunea Europeană. Tripleta Dragnea - Dăncilă - Toader poartă responsabilitatea scăderii încrederii în România înaintea preluării preşedinţiei UE”, este mesajul Ralucăi Turcan. 

În 29 octombrie, Tudorel Toader preciza, într-o postare, că ”Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general.”

Vezi mai jos sinteza declarațiiloe Ralucăi Turcan: 


Solicităm ministrului Pintea sprijin pentru construcția spitalului nou în Sibiu și nu jocuri pentru PSD în defavoarea sibienilor.

Îmi exprim speranța că, după ce constată realitatea din spitalul județean, adică a faptului că e nevoie de o construcție nouă pentru a avea servicii medicale de calitate, să nu înceapă și domnia sa să vâneze terenuri imaginare, așa cum face PSD, ci să dea sprijin pentru construcția unui spital nou pe unicul teren existent pentru această construcție.

Suntem unici în lume pentru blocajul prin care aleși ai cetățenilor și instituții ale statului sabotează interesul public.

Avem exemplul ping-pongului făcut cu spitalele regionale între Corina Crețu, Comisar European și Darius Vâlcov, consilier al Vioricăi Dăncilă.

La Sibiu avem exemplul blocajului greu de imaginat al PSD pentru a finaliza un proiect pe care toți sibienii îl așteaptă. Un spital nou nu s-a realizat până acum pentru că nu aveam teren pentru construcție. Acum avem teren la CJ și politicienii PSD distrug proiectul. La fel se întâmpla și în alte județe ale țării.

PNL solicită responsabilitate și devotament:

Avem un teren, atunci cu toții trebuie să sprijinim finalizarea cât mai rapidă a spitalului. Aceasta sper să fie concluzia vizitei ministrului Pintea în Sibiu.

PNL solicită ministrului Justiției anularea procedurii de revocare a procurorului general.

Procedura este lovită de nulitate, ca urmare a minciunii și erorii grosolane făcute de ministru în demararea procesului. Dragnea, Dăncilă și Tudorel Toader au ridicat minciuna la nivelul de politică de stat.

Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva procurorului general, care este șeful Ministerului Public, dar și împotriva întregului sistem judiciar. Este o revocare politică declanșată împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, care s-a pronunțat pe legile justiției, inclusiv pe procedura de revocare, la solicitarea PNL.

Cererea lui Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazar este politică pentru că:

- între motivele revocării sunt invocate aspecte legate de libertatea de exprimare, Tudorel Toader motivând că Augustin Lazăr l-ar fi contrazis în cadrul ședințelor CSM. Pe Tudorel Toader l-a contrazis tot CSM-ul, fiind singurul care a votat propria sa propunere (cazul Kovesi). Va solicita oare Tudorel Toader dizolvarea CSM pentru că nu a fost de acord cu el??

- cererea de revocare se bazează pe o manipulare odioasă, Tudorel Toader a făcut referire la „o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr", în condițiile în care ulterior am constatat că era vorba de un alt procuror Lazăr.

- cererea de revocare nu se bazează pe altceva decât pe o înșiruire de alegații, pseudo-argumente, care nu sunt legate între ele printr-un fir logic. Sunt puse otova justificări lipsite de o ancoră în condițiile prevăzute de lege pentru care să se poată forța revocarea.

A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1700 de magistrați și s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanțe și parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar.

Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluții în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiționarea alocării de fonduri europene în funcție de respectarea principiilor statului de drept.

Dacă Guvernul nu abandonează acest demers și nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituțiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu își dorește altceva decât sancționarea României și, implicit, sabotarea și distrugerea a tot ceea ce s-a obținut bun de la Uniunea Europeană.

Tripleta Dragnea -Dăncilă - Toader poartă responsabilitatea scăderii încrederii în România înaintea preluării președinției UE.

România este neguvernată pe domenii care țin de agenda oamenilor. De la economie la educație, de la sănătate la transport.

Un exemplu concret este legat de bomba cu ceas care stă să explodeze în domeniul transportului de persoane în interiorul județului.

Un regulament european adoptat în 2007 referitor la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru persoane trebuia transpus în legislația națională, astfel încât Consiliile Județene să gestioneze procedura de licitație a licențelor de transport, să îmbunătățească condițiile de transport pentru oameni.

PNL, în Parlament, prin Comisiile de transport și administrație publică, a reușit modificarea legii cadru privind transportul de persoane cu vot în unanimitate.

Toate licențele de transport trebuie înnoite până în 3 Decembrie. PNL a solicitat vot de urgență astfel încât Consiliile județene să aibă cadrul legal pentru aceste licitații, organizate cu standarde în favoarea călătorilor. Votul în procedura de urgență a fost respins în conducerea Camerei, la propunerea lui Liviu Dragnea.

Pentru majoritatea parlamentară, urgența este legată doar de amnistie, grațiere, controlul justiției. Nimic pentru cetățeni. Solicităm public vot urgent pentru acest proiect de lege, astfel încât România să nu ajungă să fie paralizată ca urmare a suspendării serviciilor de transport intrajudețean!

Dacă în Parlament, Liviu Dragnea blochează această lege, atunci îi solicit public Ministrului Dezvoltării Regionale o OUG pentru rezolvarea gravei probleme ce ține de transportul de persoane județean.

În adoptarea acestei Ordonanțe, PNL solicită descentralizarea și liberalizarea serviciilor de transport, criterii de acces la piață pe bază de competiție corectă, CONDIȚII DE TRANPORT SIGURE ȘI DE CALITATE PENTRU OAMENI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel