REVOCARE KOVESI. CSM, motivarea avizului. Chirieac: Lumea NU se gândește deloc...

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat explicațiile privind avizul negativ dat în ceea ce privește revocarea din funcție a Laura Codruța Kovesi.


Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat motivarea avizului negativ pe care Secția de procurori din cadrul CSM l-a dat în ceea ce privește revocarea Laurei Codruța Kovesi.

„Am înțeles că Secția pentru procurori a CSM și-a însușit integral apărarea doamnei procuror șef, Laura Codruța Kovesi. Asta s-a întâmplat, este doar o formalitate.

Revocarea doamnei Kovesi nu a fost niciodată de actualitate și nici nu va fi. Secția de procurori nu a făcut altceva decât să pice examenul cu domnul profesor Tudorel Toader. Lumea nu se gândește deloc că lucrurile acestea rămân și vor fi predate în facultățile de drept. Vor fi predate cu nume și prenume”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Totodată, acesta e convins că președintele Klaus Iohannis a luat deja decizia cu privire la revocarea șefei DNA, decizia fiind una politică, la fel ca și cererea de revocare, dar și avizul CSM.

„În rest, sigur, Secția de procurori a luat o decizie politică. La fel cum politică a fost și decizia de revocare a doamnei Kovesi. Nu ne înfruntăm pe terenul juridic ci pe terenul politic. În final, președintele tot o decizie politică a luat. Dânsul va respinge revocarea doamnei Kovesi într-o formă sau alta. Probabil că forma pe care o va alege este să nu se pronunțe. Nu are termen până când e obligat să se pronunțe”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Amintim că avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost motivat şi înaintat decidenţilor. Anunțul a fost făcut de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel