EXCLUSIV  Revelion 2022 în București. Numărătoarea inversă pentru Nicușor Dan a început

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Autoritățile din România au dat liber la petrecerile de Revelion în aer liber, dar mai au timp primăriile să pregătească astfel de evenimente?

Timp este din moment ce deja unii primari - cum este Constantin Toma de la Buzău - a anunțat că va organiza un astfel de eveniment de Revelion 2022. Primarul Buzăului este convins că totul va fi gata la timp, mai ales că "nu trebuie făcute licitații aici, ci doar să ai o sumă”, a declarat într-un interviu exclusiv DC News.

Contactat de DC News, primarul Constantin Toma a spus că a luat această decizie pentru că "așteptarea oamenilor este foarte mare." "Anul trecut nu s-a ținut, normal că oamenii așteptau așa ceva.", a adăugat el.

Și pentru că vedem că se poate organiza un eveniment de Revelion în stradă, am contactat și Primăria București pentru a vedea dacă va fi o astfel de petrecere în Capitală.

Astfel, la solicitarea DC News: „Avem o întrebare pentru domnul primar Nicușor Dan. Dat fiind faptul că s-au ridicat restricțiile cu privire la organizarea de evenimente în aer liber specifice Revelionului, Primăria București va organiza un eveniment în aer liber, în Piața Constituției - sau alt loc? Va fi vreun concert în noaptea dintre ani în București, în aer liber, organizat de Primăria București? Dacă da, vă rog să ne dați mai multe detalii despre eveniment - cine va cânta la concert și alte detalii. Dacă nu, vă rog să ne spuneți motivul”, am primit următorul răspuns: „Solicitarea dvs. a fost înregistrată cu nr.2013916/10.12.2021”.

Adică nu ni s-a oferit niciun răspuns, deși mai sunt doar 21 de zile până la Revelion. Timp ar fi pentru organizarea unui astfel de eveniment, din moment ce în alte orașe primăriile organizează, dar să vedem dacă există și voință din partea lui Nicușor Dan. 

Marea relaxare. Schimbări privind magazinele, masca, circulația și petrecerile de Crăciun și Revelion

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de pe 7 decembrie 2021 Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepții:

-eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;


-creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -22,00;


-eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;


-eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;


-permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;


-permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;


-permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel