EXCLUSIV  Constantin Toma, primul primar care organizează petrecere de Revelion 2022 în aer liber: Nu trebuie făcute licitații, ci doar să ai o sumă. E o singură problemă

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Guvernul a decis: liber la petrecerile de Revelion în aer liber, dar au timp primăriile să organizeze astfel de evenimente? Constantin Toma, edilul de la Buzău, este primul care a răspuns afirmativ.

Îți petreci noaptea dintre ani în Buzău, dar nu ai reușit să rezervi un loc la restaurant sau pur și simplu vrei altceva?  Primarul Constantin Toma a vorbit pentru DC News despre ce le pregătește buzoienilor de Revelion.

Constantin Toma este primul primar care, după ce s-a anunțat că în noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber, a luat o decizie: buzoienii vor putea petrece alături de cei dragi, dar și de câțiva artiști, pe platoul din Piața Dacia. 

Astfel, Buzăul reia tradiția organizării de spectacole. 

Contactat de DC News, primarul Constantin Toma a spus că a luat această decizie pentru că "așteptarea oamenilor este foarte mare." "Anul trecut nu s-a ținut, normal că oamenii așteptau așa ceva.", a adăugat el.

"Ne-am gândit ca în Piața Daciei, în piața centrală din oraș, să facem un spectacol în aer liber cu invitați, cu artiști, care va ține până la ora 01:00.", a dezvăluit Constantin Toma (PSD) pentru DC News. 

Primarul Buzăului este convins că totul va fi gata la timp, mai ales că "nu trebuie făcute licitații aici, ci doar să ai o sumă."

O singură problemă: Foarte multe "capete de afiș" au deja ceva plănuit pentru noaptea dintre ani.

Asta nu înseamnă însă că detaliile se pun ușor la punct. "Ne-am trezit târziu...", a mai spus edilul, precizând că foarte multe "capete de afiș" au deja ceva plănuit pentru noaptea dintre ani. 

"Dar cu siguranță vom fi gata la timp și cu sceno-tehnica, cu absolut tot ce trebuie.", a adăugat el. 

În încheiere, Constantin Toma (PSD) a declarat că "astăzi am avut ședința și bineînțeles, s-au contactat artiști, am avut informații... Trebuie să semnăm și contractele. Până atunci, nu putem spune ceva."

Marea relaxare. Schimbări privind magazinele, masca, circulația și petrecerile de Crăciun și Revelion

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de pe 7 decembrie 2021 Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepții:

-eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;
-creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -22,00;
-eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;
-eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;
-permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
-permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
-permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel