Rețelele sociale, subiectul care arde în SUA. Confruntări între presă, mișcarea pro-Trump și platformele de socializare

Odată ce Twitter, Facebook și YouTube i-au luat dreptul de a mai vorbi președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce discursul său ar fi incitat la violență, culminând în asaltul de pe 6 ianuarie asupra Capitoliului, rețelele de socializare sunt cel mai arzător subiect din cea mai bogată țară din lume.

Un furnizor de internet din statul american Idaho a decis să blocheze Facebook și Twitter pentru clienții săi, după ce rețelele de socializare au făcut același lucru cu Trump, transmite Breibart News.

Acțiunile companiei Twitter au scăzut cu peste 10%, luni, în prima zi bursieră de după interdicția administrată lui Donald Trump. Între timp, Facebook a scăzut cu 2% în aceeași perioadă de timp.

VEZI ȘI: Comisarul European Thierry Breton își spune cuvântul în războiul dintre rețelele de socializare și Donald Trump.

Diferite opinii despre rețeaua de socializare Parler

„Exilul de pe Twitter și Facebook de săptămâna trecută l-a lăsat pe Donald Trump cu Parler, o rețea de socializare înființată pe genunchi pentru cei de extremă dreapta. Apoi, Parler a fost și ea dată afară de pe magazinele de aplicații Apple și Google, dar și de pe serverele Amazon”, se arată într-un editorial de la The Washington Post. „Parler merita să fie închisă. Încă avem nevoie de reguli pentru internet”.

„Dacă Parler poate fi închisă de marile companii tehnologice, de ce nu poate fi eliminată pornografia infantilă?”, întreabă fiul cel mare al președintelui, Donald Trump Jr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel