Restricții de circulație către Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca

Constructorul a reînceput lucrul la modernizarea drumului judeţean care duce la Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, în câteva zile urmând să fie instituite şi restricţii de trafic pe sectorul vizat de aceste operaţiuni, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David. 

Restricţiile de trafic sunt programate între orele 13,00-21,00, cu excepţia zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi religioase. Ele vor intra în vigoare imediat de firma de drumuri va primi avizele necesare de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. 'Executantul a solicitat închiderea drumului pe toată lungimea lui.

Nu am fost de acord şi, în urma unor consultări cu Episcopia Devei şi Hunedoarei şi conducerea Mănăstirii de la Prislop, am propus ca aceste restricţii să aibă loc pe un interval orar, cu excepţia zilelor libere şi a sărbătorilor religioase importante', a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.

Toţi credincioşii care vin în pelerinaj la Mănăstirea Prislop vor trebui să ţină cont de aceste restricţii şi să-şi planifice pelerinajul la mormântul părintelui Arsenie Boca în prima parte a zilei. Autorităţile vor face, în timp util, informările necesare. În acest moment, constructorul lucrează pe ultimii doi kilometri până la mănăstire. Modernizarea drumului se va încheia până în iarna acestui an.

[citeste si]

Reabilitarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcaşul de cult fiind adesea îngreunat din cauza lăţimii insuficiente a carosabilului. Drumul va fi modernizat începând din DN 66, în localitatea Bretea Strei, şi vor continua prin satele Silvaşu de Jos şi Silvaşu de Sus, până la Prislop. Valoarea lucrărilor se ridică la 8,48 milioane lei.

După modernizarea drumului, traficul între Silvaşu de Jos şi Mănăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de un kilometru - între km 10,4 şi km 11,4 - drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea carosabilului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşu de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu sens unic. Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. La sărbătorile importante, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel