Republica Populară Donețk va organiza un referendum în perioada 23-27 septembrie. Kuleba: Vom continua să eliberăm, indiferent de ce spune Rusia

Separatiștii din așa-zisa Republica Populară Donețk au decis organizarea unui referendum în perioada 23-27 septembrie 2022.

Separatiștii instalați de ruși în Republica Populară Donețk (RPD) au anunțat un referendum pentru aderarea la Rusia în perioada 23-27 septembrie, a informat marți agenția de știri Interfax, citând oficiali locali.

Republica Populară separatistă Lugansk și oficialii instalați de ruși la Herson au declarat, de asemenea, astăzi că vor organiza referendum pentru aderarea la Rusia, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI    -    Geoană: Rusia - în flagrant delict de încălcare a dreptului internaţional

Kuleba, reacție

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a postat pe Twitter un mesaj privitor la anunţurile de organizare a unui referendum privind aderarea la Rusia.

„Referendumurile simulate nu vor schimba nimic. Rusia a fost și rămâne un agresor care ocupă ilegal părți din pământul ucrainean. Ucraina are tot dreptul să-și elibereze teritoriile și va continua să le elibereze, indiferent de ce spune Rusia”, a scris Kuleba.

CITEȘTE ȘI    -    McDonald's reia activităţile în Ucraina, dar deocamdată numai pentru livrări

Erdogan se întoarce împotriva lui Putin: Rusia trebuie să returneze teritoriile pe care le-a ocupat de la Ucraina

Rusia trebuie să returneze teritoriile pe care le-a ocupat de la Ucraina dacă doreşte o pace sustenabilă, a declarat luni seara preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează marţi dpa.

"Dacă se va instaura pacea în Ucraina, (atunci) desigur înapoierea teritoriului care a fost invadat va deveni cu adevărat importantă. Asta este ceea ce se aşteaptă", a declarat Erdogan într-un interviu pentru radiodifuzorul american PBS.

"Teritoriile ocupate vor fi înapoiate Ucrainei", a spus Erdogan în timpul interviului, adăugând că Moscova ar trebui de asemenea "să dea înapoi Crimeea proprietarilor ei de drept".

Ankara nu recunoaşte anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă în 2014.

Membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Turcia continuă să menţină relaţii apropiate atât cu Kievul, cât şi cu Moscova, şi a ajutat recent la intermedierea unei înţelegeri pentru reluarea exporturilor ucrainene de cereale (citește AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Rusia se pregătește în cazul unui război total. Duma de Stat introduce conceptele de „mobilizare”, „lege marțială” și „timp de război” în Codul penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel