Rusia se pregătește în cazul unui război total. Duma de Stat introduce conceptele de „mobilizare”, „lege marțială” și „timp de război” în Codul penal

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Duma de Stat a introdus un pachet de amendamente la proiectul de lege privind modificările la Codul Penal al Federației Ruse, adoptat în prima lectură, în iulie. 

Parlamentarii ruși doresc să introducă în Cod noțiunile de „mobilizare”, „lege marțială” și „timp de război”, precum și articole noi: „Predarea voluntară” (Articolul 352.1), „Jefuirea” (Articolul 356.1) și altele. Avocatul Pavel Chikov, șeful grupului pentru drepturile omului Agora, a atras atenția asupra acestui lucru, notează.

Predarea se pedepsește cu o perioadă de la trei până la 10 ani. Jaful se pedepsește cu până la 15 ani. Lista circumstanțelor agravante include săvârșirea unei infracțiuni „în perioada de mobilizare sau a legii marțiale, în timp de război” (articolul 63).

Abandonarea neautorizată a unei unități în perioada mobilizării și legii marțiale (articolul 337 din Codul penal) va fi pedepsită mai sever:

- abandonarea de la 2 la 10 zile: până la 5 ani de închisoare și nu până la un an;
- abandonarea de la 10 zile la o lună - până la șapte ani de închisoare și nu până la trei ani;
- abandonarea peste o lună - de la cinci la 10 ani într-o colonie și nu până la cinci ani.

Neîndeplinirea de către un subordonat a unui ordin dat în modul prescris, în perioada legii marțiale, în timp de război sau în condiții de conflict armat sau operațiuni de luptă, precum și refuzul de a participa la lupte sau ostilități, este propus a fi pedepsit cu închisoare de la doi la trei ani (Partea 2.1 din articolul 332 din Codul penal).

De asemenea, este introdus un grup de articole privind neexecutarea ordinului de apărare a statului (articolele 201.2, 201.3, 285.5, 285.6 din Codul penal).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel