Reprezentantul elevilor, membru cu drept de vot în Consiliul de administrație din licee

Reprezentantul elevilor, care a împlinit 18 ani, va fi de acum înainte din nou membru în Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal și va avea drept de vot. 

Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă privind modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 care prevede că reprezentantul elevilor va redeveni membru cu drept de vot în Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal, informează un comunicat de presă al PSD.

Acest reprezentant trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, respectiv să aibă 18 ani. Elevii îşi vor desemna democratic reprezentantul în acest for de decizie.

În cazul unităţilor de învăţământ care nu au ciclu liceal, reprezentantul elevilor va avea statut de observator. Pentru realizarea proiectului de act normativ au fost consultate organizaţiile reprezentative ale elevilor: Consiliul Naţional al Elevilor, Uniunea Liceenilor Maghiari – Makosz, Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Elevilor Mehedinţeni.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de parlamentari din care fac parte şi deputaţi PSD. Senatul este cameră decizională în acest caz.

Până în anul 2011, când a intrat în vigoare actuala Lege a Educaţiei, elevii erau reprezentaţi în Consiliul de administraţie, ulterior ei devenind observatori, pentru ca după adoptarea OUG 49/2014, reprezentantul elevilor să devină doar observator ocazional.

Guvernul a aprobat programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel