Urmărește emisiunea live


Guvernul a aprobat programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate"

Guvernul a aprobat, în ședința de guvern de miercuri, programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", care se va derula pe pe o perioadă de șapte ani, începând cu 15 septembrie, şi va dispune de o finanțare de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

"Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea programului național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate". Este un program care se întinde pe șapte ani de zile, cu o finanțare asigurată de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro. Și își propune reducerea abandonului în primii ani de facultate, precum și accesul mai accelerat la studiile superioare, inclusiv prin ridicarea procentului de promovabilitate la bacalaureat", a declarat Corneliu Calotă, citat de Agerpres.

Beneficiarii programului vor fi, în special, elevii de liceu și studenții din învățământul de stat care aparțin unor grupuri dezavantajate sau sunt în risc de eșec școlar, respectiv abandon a studiilor. 

"Programul se adresează liceelor și facultăților care vor organiza activități potrivit specificului pedagogic al fiecăruia cu scopul de a spori coeficientul de promovabilitate la bacalaureat. Se intenționează ca acesta să ajungă la 59%, minim, pentru cele mai slabe licee. Și pentru a se reduce gradul de abandon școlar în anul I și II de facultate, care este destul de accentuat. Deci, se adresează liceelor și unităților de învățământ superior de stat", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Hotărârea de guvern prevede că "prin ordin al ministrului se vor aproba în mod expres, direct, cuantumurile de asistență destinate liceelor și instituțiilor de învățământ superior".

"Nu se acordă persoanelor, aș vrea să precizez", a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel