Reprezentanţii societăţii civile în CSM, solicitare de ultimă oră

Rodica Mitu / 01 aug 2019 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii
CSM
Descriere foto: CSM

Reprezentanţi ai societăţii civile în CSM solicită convocarea de urgenţă a Secţiei pentru procurori, pentru a discuta modul în care parchetele gestionează infracţiunile împotriva persoanei.

Potrivit unui apel semnat de Victor Alistar şi Romeo Chelariu, la discuţii ar trebui să participe şi membrii de drept, şi anume procurorul general, dar şi ministrul Justiţiei, sub autoritatea căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea. 'Solicitarea vizează discutarea aspectelor de management şi eficacitate în gestiunea funcţiilor judiciare, responsabilităţile şi măsurile de urmat, astfel încât să se poată garanta efectiv siguranţa cetăţeanului printr-o conduită profesională ireproşabilă a lucrătorilor din cadrul parchetelor', se arată într-un comunicat postat joi pe site-ul CSM.

Conform aceleiaşi surse, cei doi solicită ca la şedinţă să fie invitate organizaţiile neguvernamentale care activează în domeniul apărării drepturilor omului şi cele pentru apărarea drepturilor copilului, precum şi reprezentanţii mass-media. 'Ne exprimăm speranţa că discuţiile vor fi grevate de asumare a disfuncţiilor din sistem, astfel încât de la această asumare să se poată corecta ineficienţa şi ineficacitatea structurilor judiciare şi că se vor evita abordările de dezvinovăţire sau de indicare a unor piste false ca şi cauze ale acestor disfuncţii', se mai menţionează în apel.  


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26