Represiune VIOLENTĂ. Zeci de tineri protestatari au fost împușcați

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Capitala Nigeriei este asaltată de mii de protestatari. Aceștia protestează împotriva brutalității poliției. Cu toate acestea, autoritățile au folosit arme de foc împotriva manifestanților.

Soldații nigerieni au deschis focul asupra manifestanților care protestau împotriva brutalității poliției și cel puțin două persoane au fost împușcate. Patru martori au declarat pentru agenția de presă Reuters că soldații au tras asupra protestatarilor care s-au adunat în districtul Lekki din cel mai mare oraș din Nigeria, Lagos, în sfidarea unei retrageri impuse cu câteva ore în urmă de autorități.

Sute de persoane se aflau la fața locului în momentul împușcării, despre care martorii au spus că au avut loc în jurul orei 19:00. „Au început să tragă în mulțime. Trăgeau asupra oamenilor”, a declarat Alfred Ononugbo, 55 de ani, ofițer de securitate. „Am văzut glonțul lovind una sau două persoane”, a spus el.

Inyene Akpan, 26 de ani, fotograf, a spus că peste 20 de soldați au ajuns la poarta de taxare din Lekki și au deschis focul. El a spus că a văzut doi oameni împușcați. Akinbosola Ogunsanya, un al treilea martor, a mai declarat pentru Reuters că a văzut soldați cărând cadavre.

Forțele de ordine, acuzate de crime


Amnesty International a declarat că a primit „dovezi credibile, dar tulburătoare, ale utilizării excesive a forței care a provocat moartea protestatarilor la poarta de taxare Lekki din Lagos”, adăugând că investighează „crimele”. Un alt martor, Chika Dibia, a spus că soldații erau înconjurați de oameni în timp ce trăgeau în aceștia.

Guvernatorul statului a reacționat

Guvernatorul statului Lagos, Babajide Sanwo-Olu, a postat pe Twitter fotografii cu el vizitând victimele a ceea ce a numit „nefericitul incident de împușcare la Lekki”.

„În calitate de guvernator al statului nostru, voi colabora cu FG (guvernul federal) pentru a ajunge la rădăcina acestui incident nefericit și a stabiliza toate operațiunile de securitate pentru a proteja viețile rezidenților noștri”.

Guvernul de stat a declarat că va deschide o investigație cu privire la represiune. Un purtător de cuvânt al armatei nigeriene nu a răspuns încă acuzațiilor. Lagos este unul dintre cele cinci state din Nigeria care au anunțat restricții de circulație în ultimele două zile. Cu toate acestea, protestatarii au continuat să iasă în stradă, conform AlJazeera.

Zeci de mii de oameni ies în stradă în fiecare zi de aproape două săptămâni în Nigeria pentru a cere încetarea violenței poliției (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel