Protest DISPERAT al tinerilor: Vrem să trăim

Protest în numele lui Breonna Taylor
Protest în numele lui Breonna Taylor

De o săptămână, oamenii și-au unit vocile pentru a protesta împotriva brutalității poliției și pentru a cere dreptate. Vezi unde se întâmplă.

Mobilizate prin intermediul rețelelor de socializare, mitingurile conduse de tineri din mai multe părți ale Nigeriei au vizat inițial echipa federală specială anti-jaf (SARS), o unitate de poliție acuzată de multă vreme de hărțuire, extorcare și crime extrajudiciare. După mai multe zile de demonstrații, autoritățile au anunțat duminică casarea SARS și redistribuirea ofițerilor săi în alte unități de poliție.

Cu toate acestea, anunțul nu a mulțumit pe protestatari, care de atunci s-au angajat să continue lupta pentru responsabilitate, încetarea violenței poliției și o revizuire completă a aparatului de securitate. Al Jazeera a întâlnit protestatari din toate categoriile sociale pe străzile din Abuja, capitala Nigeriei. Iată ce au avut de spus aceștia:

Tucker Okolo, în vârstă de 26 de ani, bucătar-șef: "În calitate de tânăr în Nigeria, trăiesc cu frică constantă de poliție pentru că sunt deseori profilat greșit de unii ofițeri. M-am alăturat protestului pentru că vreau să mă asigur că SARS este eliminată. Doresc ca poliția să fie reformată și oamenii potriviți să fie angajați pentru acest loc de muncă."

Zilani John, 32 de ani, practicant al dezvoltării: "Prea multor tineri le-a fost scurtată viața de către unii ofițeri SARS. Vrem ca acest lucru să se termine. Dreptul la viață este un drept fundamental al omului, nu ar trebui să-l implorăm. Vrem să trăim. Acest protest este o oportunitate pentru noi de a face țara noastră să funcționeze pentru noi și pentru generațiile viitoare. Aș dori să văd o reformă a întregii forțe de poliție. De asemenea, vreau ca guvernul să le îmbunătățească bunăstarea, precum și să acorde atenție pentru sănătatea lor mintală. Ca nigerian, vreau ca guvernul nostru să fie responsabil pentru noi și să ne îmbunătățească viața ".

Esther Edim, un alt protestatar, în vârstă de 20 de ani, student și fotograf a declarat: „SARS și întreaga forță de poliție ar trebui să ne protejeze, dar când un ofițer de poliție vine spre tine, te sperii. Nu ar trebui să fie așa. Astăzi sunt pe stradă. Să protestăm împotriva unor astfel de lucruri care nu trebuie să se întâmple în societatea noastră. Sper pentru o schimbare și o revoluție în întreaga forță de poliție și în alte aspecte ale țării."

Amara, o tânără de 26 de ani, YouTuber, a precizat: "Sunt aici pentru a lupta nu doar pentru SARS, ci pentru vieți ciudate, pentru că suntem ignorați. Mulți oameni cred că oamenii ciudați nu există în țară. Noi existăm și avem multe provocări; brutalitatea poliției ne afectează și pe noi. Sunt aici să lupt pentru dreptul meu și să spun nu brutalității poliției", potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel