Renate Weber: Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă

Renate Weber
Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber avertizează că și alte state europene ar putea prelua legea austriacă privind acordarea de alocații pentru copii în funcție de nivelul de trai al țării de origine.

"Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă în aceste momente. Astfel de măsuri nu doar că sunt discriminatorii, dar aruncă un stigmat asupra românilor care trăiesc și muncesc în Austria. Unul dintre principiile fundamentale pe care s-a clădit Uniunea Europeană, cel al egalității și solidarității sociale se evaporă zilele acestea sub ochii noștri. Românii din Austria sunt tratați că niște cetățeni de mână a 2-a, deși muncesc și cotizează în egală măsură la bugetul de stat austriac. Am avertizat de multă vreme în legătură cu aceste măsuri.

Ceva similar se dorește a fi implementat și în Germania, și în Danemarca și în alte state membre. Peste 40 de amendamente au fost depuse în acest sens la Directiva privind Coordonarea Sistemelor de Securitate Socială. Din fericire, în Parlamentul European au fost respinse. Dar asta nu înseamnă că unele state membre nu le vor introduce acum că există și un precedent", a scris Weber pe Facebook.   

VEZI ȘI:

Maria Grapini, scrisoare către Juncker în scandalul provocat de Austria

Credite 2019. Condiții înăsprite pentru români. Și-ar putea lua adio!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel