Renate Weber: Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă

Bogdan Cotigă / 08 ian 2019 / 22:08 Salveaza PDF Comentarii
Renate Weber
Descriere foto: Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber avertizează că și alte state europene ar putea prelua legea austriacă privind acordarea de alocații pentru copii în funcție de nivelul de trai al țării de origine.

"Nu există cuvinte care să exprime furia și dezamăgirea care mă încearcă în aceste momente. Astfel de măsuri nu doar că sunt discriminatorii, dar aruncă un stigmat asupra românilor care trăiesc și muncesc în Austria. Unul dintre principiile fundamentale pe care s-a clădit Uniunea Europeană, cel al egalității și solidarității sociale se evaporă zilele acestea sub ochii noștri. Românii din Austria sunt tratați că niște cetățeni de mână a 2-a, deși muncesc și cotizează în egală măsură la bugetul de stat austriac. Am avertizat de multă vreme în legătură cu aceste măsuri.

Ceva similar se dorește a fi implementat și în Germania, și în Danemarca și în alte state membre. Peste 40 de amendamente au fost depuse în acest sens la Directiva privind Coordonarea Sistemelor de Securitate Socială. Din fericire, în Parlamentul European au fost respinse. Dar asta nu înseamnă că unele state membre nu le vor introduce acum că există și un precedent", a scris Weber pe Facebook.   

VEZI ȘI:

Maria Grapini, scrisoare către Juncker în scandalul provocat de Austria

Credite 2019. Condiții înăsprite pentru români. Și-ar putea lua adio!


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24