Maria Grapini, scrisoare către Juncker în scandalul provocat de Austria

Maria Grapini
Maria Grapini

Duminică, 6 ianuarie, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a declarat, la Timișoara, că va interpela din nou Comisia Europeană, în privința celei mai grave decizii a Austriei privitoare la indexarea alocațiilor pentru copii, în funcție de costul vieții din statul membru în care aceștia își au reședința.

Luni, 7 ianuarie, imediat ce a ajuns la Bruxelles, Maria Grapini s-a ținut de cuvânt, a întocmit și transmis o scrisoare oficială, adresată președintelui CE, Jean-Claude Juncker.

Umanista îi reamintește liderului Comisiei că cetățenii UE plătesc impozite și contribuții la sistemele naționale de protecție socială în același mod ca resortisanții naționali, ceea ce, din punct de vedere legal, înseamnă că au dreptul la aceleași prestații.

Norme comune pentru plata prestațiilor familiale pentru lucrătorii angajați în alt stat membru

Maria Grapini invocă, în scrisoarea transmisă lui Juncker, și răspunsurile primite până în prezent din partea Comisiei Europene, în care scrie clar că regulamentele Uniunii Europene privind coordonarea sistemelor de securitate socială stabilesc norme comune pentru plata prestațiilor familiale pentru lucrătorii angajați în alt stat membru, astfel că lucrătorii mobili au dreptul la aceleași alocații pentru copii ca lucrătorii locali, indiferent de locul de reședință al copiilor!

Europarlamentarul umanist a transmis, de la Bruxelles, că speră ca demersul să-i fie susținut de România, cum este etic, moral, legal dar mai ales patriotic!

(w670)

(w670)

VEZI ȘI: EXCLUSIV Gerul Bobotezei. Originea expresiei indică ziua când vremea se va schimba radical


Revocare Lazăr. Toader - Iohannis, replică fulminantă! "M-ar fi surprins"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel