Remus Borza, la conducerea TVR. Insolvența, SOLUȚIA pentru TVR

Televiziunea Publică are probleme grave din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, salvarea ar putea să vină din partea avocatului Remus Borza, după cum arată surse din PSD.

Remus Borza, controversatul avocat care a reușit să aducă Hidroelectrica pe profit, după ce a băgat-o în insolvență, ar putea fi nominalizat la conducerea TVR.

Scenariu pentru salvarea TVR

Mai exact, potrivit unor surse din PSD, TVR va intra în insolvenţă, ceea ce va presupune ca actualul Consiliu de Administraţie să fie suspendat.

TVR acumulase, la sfârşitul lui 2014, datorii totale de 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane la bugetul de stat (circa 159 milioane de euro). În momentul în care s-a declanşat insolvenţa, orice executare silită se suspendă şi orice presiune cu privire la plata imediată creanţelor este suspendată. Acest lucru înseamnă că firma ajunge la un moment zero în care are timp să îşi poată reorganiza activitatea, scrie Evenimentul Zilei.

VEZI ȘI: CNA, sesizare TVR 2. Șerban Pavlu, reacție despre scena de nuditate

Ce spune Remus Borza

Remus Borza nici nu infimă, dar nici nu confirmă că va veni la conducerea TVR.

"Asta a circulat pe surse inclusiv anul trecut (n.r.: referindu-se la informația că ar putea prelua conducerea TVR). Nu pot să confirm, nici să nu infirm. În orice zvon există și un sâmbure de adevăr", a spus Remus Borza citat de ActualMm.

Alte alternative pentru TVR: mărirea taxei sau finanțarea de la buget

În afară de scenariul în care Remus Borza ar putea ajunge la conducerea TVR-ului și astfel televiziunea publică să aibă profit, mai sunt și alte alternative discutate. Una dintre ele ar putea fi mărirea taxei, lucru cu care Victor Ponta nu este de acord.

"Nu trebuie să îl susţin eu (pe Stelian Tănase-n. r.), trebuie să îl susţină Parlamentul. Singura mea preocupare ca prim-ministru se referă la situaţia financiară a TVR-ului care, în ultimul an, într-adevăr, a devenit catastrofală şi la faptul că, atâta timp cât sunt prim-ministru, nu sunt de acord să mărim taxele pentru a acoperi proasta gestiune şi frauda din bani publici. Cred că trebuie să fie un management care să aibă grijă de banul public, banul public însemnând şi banii de la buget, însemnând şi banii din taxa care există deja", a spus Victor Ponta.

O altă alternativă ar fi finanțarea de la buget în limita a 50 de milioane de euro/an, lucru care ar fi declanșat scandaluri în Parlament și societatea civilă.

VEZI ȘI: Scandal în Parlament din cauza TVR! PNL acuză PSD de sabotaj

TVR, datorii mari față de bugetul de stat

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel