Remedii pentru durerea de burtă. Soluții rapide care te scapă de disconfort

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dacă ești în căutarea unor remedii naturiste pentru durerea de burtă, ai ajuns în locul potrivit. Descoperă, în rândurile următoare, cele mai eficiente metode care te scapă de disconfort.

 

Durerea de burtă este una dintre cele mai frecvente probleme cu care oamenii se confruntă la un moment dat. Aceasta poate fi ușoară sau severă, neîntreruptă sau poate apărea în reprize. Durerea abdominală poate fi determinată de inflamații sau boli, care afectează organele din această zonă: intestine, pancreas, ficat, rinichi, intestine, stomac, apendice, splină, vezică biliară. De asemenea, durerea de burtă poate fi declanșată și de infecțiile bacteriene, parazitare sau virale, care afectează atât stomacul, cât și intestinele.

Remedii naturiste pentru durerea de burtă

Durerea de burtă poate fi combătută cu ajutorul remediilor naturiste. Cele mai eficiente sunt: apa cu lămâie, ceaiul de mușețel, oțetul de mere, ceaiul de mentă, varza albă și cartoful.

Apa cu lămâie

Nu doar că ajută la slăbit, dar apa cu lămâie te scapă și de durerile de burtă. Se pare că aceasta scade nivelul de acid clorhidric produs de creșterea acidității, generată de procesul digestiv. Tot ce trebuie să faci este să storci sucul de la o jumătate de lămâie, într-o cană cu apă caldă. Consumă amestecul atunci când durerea de burtă pare că nu vrea să dispară.

Ceaiul de mușețel

O ceașcă de ceai de mușețel este tot ce ai nevoie, atunci când te confrunți cu dureri abdominale. Grație proprietăților purificatoare și sedative ale acestei plante, mușchii stomacului se relaxează treptat, iar disconfortul dispare. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă la 250 de mililitri de apă clocotită, care se lasă la infuzat 5-8 minute.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este bogat în vitaminele A, B1, B2, C și P, dar și în minerale, precum fosfor, calciu, magneziu și fier. Acesta calmează durerile de burtă, prin consumul unui pahar cu apă, în care ai amestecat o linguriță sau două de oțet de mere.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este cel mai bun remediu pentru disconfortul abdominal. Este răcoritor, revigorant și calmează crampele stomacale. Mai mult, este extraordinar pentru indigestie, contribuind la înlăturarea stării de rău și la relaxare. Este suficient să pui o lingură de frunze de mentă la o cană de apă clocotită, să lași totul la infuzat zece minute și să consumi rezultatul fără zahăr, cu înghițituri mici.

Varza albă

Varza albă stimulează producerea de acid în stomac, ceea ce duce la eliminarea disconfortului. Durerile dispar, iar starea de bine revine.

Cartoful

Cartoful este un remediu excelent pentru durerile de burtă. Acesta tratează aciditatea gastrică, cicatrizează și calmează mucoasa digestivă și distruge bacteriile dăunătoare din stomac. Se consumă zeama rezultată, după ce cartoful a fost dat prin răzătoare, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel