Regina Elisabeta a II-a, înlocuită la petrecerile din grădina regală din această vară

Sursa foto: Facebook Royal Family
Sursa foto: Facebook Royal Family

Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la petrecerile din grădina regală, în această vară.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va lipsi de la petrecerile din grădina regală de anul acesta. Alți membri ai Familiei Regale îi vor ține locul Reginei, a anunțat Palatul Buckingham, citat de BBC.
Regina, care are 96 de ani și probleme de mobilitate, și-a redus mai multe angajamente în ultimele luni.

De obicei, peste 30.000 de persoane sunt invitate în fiecare an la Palatul Buckingham sau la Palatul Holyroodhouse. Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că detaliile cu privire la membrii familiei regale care vor participa vor fi anunțate ulterior, scrie Agerpres.

Prima petrecere în grădină din anul Jubileului de Platină al Reginei va avea loc miercurea viitoare la Palatul Buckingham, urmând altele pe 18 și 25 mai, precum și pe 29 iunie la Palatul Holyroodhouse, reședința sa oficială din Edinburgh. Din cauza pandemiei, este pentru prima dată în ultimii trei ani când publicul a fost invitat la casa reginei pentru petrecerile din grădină.

Petrecerile sunt folosite de Palatul Buckingham pentru a recunoaște și recompensa serviciile publice, invitații fiind nominalizați de o rețea de sponsori, inclusiv lord-locotenenți, departamente guvernamentale, forțele armate și grupuri religioase.

Moneda care marchează 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta

La începutul acestui an, o monedă specială care o arată pe Regina Elisabeta a II-a călare a fost dezvăluită pentru a marca Jubileul de platină al Majestății Sale. Anul 2022 marchează cei 70 de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, care reprezintă de altfel cea mai lungă domnie a oricărui Rege sau Regină din istoria Marii Britanii.

Moneda a fost proiectată de artistul John Bergdahl și va fi realizat de Royal Mint, care produce toate monedele folosite în Marea Britanie. Imaginea Reginei Elisabeta călare va fi pe partea "capete" a noii monede de 50p, în loc de capul tradițional al Reginei de pe majoritatea monedelor.

"Moștenirea Reginei în ceea ce privește monedele se întinde pe durata domniei ei memorabile, Monetăria Regală realizând cinci portrete definitive ale Majestății Sale pe monede oficiale din Marea Britanie și sărbătorind Jubileurile anterioare. Lansarea de astăzi marchează o altă etapă semnificativă, iar Monetăria Regală joacă un rol mândru în sărbătorile la nivel național", a declarat Chris Barker, istoricul Muzeului Monetăriei Regale.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel