Regina Elisabeta a II-a, o nouă fotografie oficială în fața celebrei 'cutii roșii' - foto

Regina Elisabeta a II-a, o nouă fotografie oficială în fața celebrei 'cutii roșii'
Regina Elisabeta a II-a, o nouă fotografie oficială în fața celebrei 'cutii roșii'

O nouă fotografie oficială, care marchează 70 de ani de la ascensiunea pe tron a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost publicată de Palatul Buckingham pe Facebook, în cadrul unui calup de poze aniversar.

Cu ocazia Jubileului de Platină regina apare într-o prima poză realizată la începutul săptămânii, la Sandringham. Elisabeta a II-a apare zâmbitoare, îmbrăcată într-o rochie verde. Regina poartă două broşe în formă de frunze de iederă, oferite de mama sa, Regina Mamă, când a împlinit 21 de ani. De asemenea, după cum se poate observa în fotografie, Regina are, la gât, colierul de perle cu trei şiraguri, cadou de la tatăl ei, regele George al VI-lea.

În faţa Reginei, se află celebra 'cutie roşie', în care aceasta primeşte zi de zi dosarele de la prim-ministru, cu privire la politica internă şi externă, dar şi documentele pe care trebuie să le semneze.

Alte poze cu regina, aflată la diferite vârste, au fost publicate tot pe rețelele de socializare. Regina Elizabeta a II-a apare în 1959, 1972, î1977 şi în anul 2015, studiind documentele din celebra 'cutie roşie'.

FOTO

Vezi si: Regina Elisabeta, 70 de ani de domnie. Acesta e cel mai oribil moment de până acum?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit duminică primul monarh din istoria ţării care va sărbători împlinirea a 70 de ani de domnie. Însă acest record este umbrit de absenţa soţului ei decedat în 2021, de mai multe conflicte în familia regală şi de o stare de sănătate fragilă a suveranei.

La data de 24 noiembrie 1992, regina Elisabeta a II-a, marca patru decenii pe tron. Atunci a recunoscut public că nu a avut un an foarte bun, celebrul 'annus horribilis' 1992.

Vorbind la Guildhall din Londra, regina a spus că 1992 nu a fost 'un an în care să mă uit înapoi cu plăcere'. Cu patru zile înainte de 24 noiembrie, Castelul Windsor, căminul monarhilor Angliei de peste 1.000 de ani, a ars aproape în totalitate, din cauza unui incendiu început la o perdea.

În mod miraculos, nimeni nu a fost ucis în incendiul, care a distrus 115 camere și a provocat daune în valoare de 62 de milioane de lire sterline castelului construit pentru prima dată de William Cuceritorul.

Cartea Dianei, 'Diana: Her True Story', care detaliază problemele ei conjugale cu Prințul Charles, a dezvăluit aventura lui cu Camilla Parker Bowles.

Drama de familie a venit alături de criticile tot mai mari în Regat, cu privire la costul monarhiei, regina fiind de acord să-și asume cheltuielile familiei, care fuseseră anterior finanțate de contribuabilul britanic. Regina și-a plătit impozitul pe venit, devenind la acea vreme primul monarh care a făcut-o din anii 1930.

Exact trei decenii mai târziu, Regina Elisabeta a II-a marchează o altă piatră de hotar: 70 de ani de când tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit și a devenit regină la 6 februarie 1952.

Și ea mai are un an dificil. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel