Regele Mihai - Radu Banciu. "La noi trei morți erau de neratat. Românii sigur că nu sunt afectați"

Radu Banciu, în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, a vorbit, printre alte subiecte, şi despre moartea Regelui Mihai.

"Moartea Majestății Sale Regele Mihai, la 96 de ani, în Elveția, pune capăt acestei istorii neîncheiate între poporul român și monarhia sa, o istorie pe care noi am parcurs-o așa, coborând din tren cumva. Nu am fost niciodată în timp cu ea, pentru că toți cei care aveam la Revoluție 20-25 de ani nu cunoșteam practic cine este Regele Mihai", a spus Radu Banciu.

"În 1990, când Regele era huiduit în România și în piețele din România, ni se spunea că e un boșorog de care națiunea română nu mai are nevoie, pentru că ne trebuie spirite fine, oameni dinamici, comuniști care veneau direct de la topor sau de la menghină și care să ne conducă. Și am văzut că au și reușit. Ne-au condus desăvârșit în această perioadă...

Ni se spunea atunci că republica este net superioară monarhiei. Ce eroare și asta! Sigur că noi nu suntem monarhiști și nu puteam fi, pentru că ne-a fost interzis acest lucru din școală. N-am învățat un rând despre monarhia română, despre Ferdinand, Carol, Regele Mihai, nici măcar la facultate", a declarat, în cadrul emisiunii, jurnalistul.

[citeste si]

"Românii sigur că nu sunt afectați"

"La noi trei morți erau de neratat: moartea Regelui Mihai, moartea Reginei Elisabeta a II-a și a lui Iliescu. Ne-am trezit cu cea mai plauzibilă dintre ele.

E un moment istoric pentru România, deoarece noi, de când suntem pe această planetă, n-am mai trăit un asemenea moment. România nu s-a despărțit în toată perioada asta, să zicem de 50 de ani, de niciun alt personaj de acest calibru. Asta e bine de notat din capul locului! Suntem într-o situație pe care n-am mai văzut decât la alții. 

Românii sigur că nu sunt afectați, pentru că noi ne-am obișnuit să trăim fără rege, în absența monarhiei, nu știm cum era gustul ei", a mai spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel