EXCLUSIV  Regele Mihai, înmormântare. Sorin Dumitrescu, mesaj DUR: ”Se grăbesc să scape de Rege. E o golănie!”

Regele Mihai
Regele Mihai

Pictorul Sorin Dumitrescu, un apropiat al Casei Regale, a vorbit despre moartea Regelui Mihai și ceea ce se întâmplă în actuala clasă politică, caracterizând dur sistemul politic, considerând republica o continuare a ”golăniei”.

Încă din 1866 România s-a indentificat cu monarhia. Mai în trecut, Principatele Române au fost conduse de domnitori. Situația avea să se schimbe brutal în 30 decembrie 1947 când Regele Mihai I este forțat să abdice de comuniști care instaurează republica, fără un referendum. Forma republicană de guvernământ continuă și astăzi.

Sorin Dumitrescu face o analiză dură și consideră că ”e o continuare a golăniei care a durat atât vreme după alungarea Regelui. Golănie (nr. - republica)...Iar această golănie se păstrează în continuare în România de astăzi sub diverse forme în care e atrasă și intelectualitatea, drept pentru care, dacă ne uităm în jur, oamenii raționali sunt din ce în ce mai puțini.

Restul s-au smintit fiindcă sunt vremuri în care poți să schimbi statutul social. Din lingău poți deveni ministru, etc. Ceea ce se întâmplă în jurul nostru în permanență”, a precizat pictorul la DC News Live.

În ceea ce privește pregătirile pentru înmormântarea Regelui Mihai, Sorin Dumitrescu consideră că ”e o hărnicie oficială ca să scape mai repede de Rege, să-l ducă la Curtea de Argeș”. Acesta a mai adăugat că ”Regele a stat ghimpe pentru mulți”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel