Regele Mihai a murit. Cuvintele Regelui după o cădere. Camelia Csiki: A întrebat-o pe Principesa Margareta

Regele Mihai I a murit, marți, la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală. Jurnalista Camelia Csiki a spus că medicii au admirat modul în care a luptat.

„Se spunea că nu va muri până nu va fi întronat a treia oara. Acum câteva zile, datorită unui colaborator al emisiunii noastre, domnul Gabriel Badea Păun, a scris foarte multe cărţi despre familia regală şi Regele României, am găsit tronul Regelui Mihai despre care se ştia că este pierdut. Şi ne gândeam că, pe 30 decembrie, vom putea face această simbolică a treia înscăunare a Majestăţii Sale. Din păcate, nu am mai apucat”, a spus jurnalista la TVR1.

„Medicii, când eram în Elveţia, admirau lupta pe care o duce de un an şi jumătate. Ştim că s-a anunţat acest diagnostic la 1 martie 2016. Vorbim de un dublu cancer: leucemie, cancer de piele. A avut acea cădere în urmă cu trei săptămâni. Majestatea Sa nu mai dormea de multă vreme. Noaptea era agitat, avea dureri. Se găsise un medicament care îl ajuta să doarmă şi să scape de aceste dureri. Avea o echipă întreagă de medici, terapeuţi, care îi alinau durerile.

Ştii ce a spus când şi-a revenit după cele trei-patru zile? A întrebat-o pe Principesa Margareta de ce e atât de multă în jur, ce s-a întâmplat. Le-a spus să fie liniştiţi, că nu moare atât de uşor. Şi eu speram... toată lumea...", a spus jurnalista, profund emoţionată.

[citeste si]

Pe 8 noiembrie, Casa Regală anunța că Regele Mihai este 'în stare de suferință', alături de el fiind principesa Margareta și principele Radu, cu ocazia marii sărbători a Sfinților Mihail și Gavriil. Nu a fost organizat niciun eveniment cu ocazia zilei onomastice. La reședință s-au aflat angajații Casei Majestății Sale detașați în Elveția și maicile de la mănăstirile din România care îl asistau pe Rege. Cu o seară înainte, pe 7 noiembrie, un trimis al mitropolitului Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, i-a dat Regelui Mihai Sfânta Împărtășanie.

Principesa Moștenitoare Margareta și principele Radu au ajuns pe 5 noiembrie în Elveția, după ce starea generală a fostului suveran se agravase și prezenta o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani pe 25 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel