Regele Charles este bolnav? A fost fotografiat având mâinile foarte umflate. Dr. Ciuhodaru: Bolile cardiovasculare sau hepatice nu sunt excluse

Regele Charles este bolnav? A fost fotografiat având mâinile foarte umflate. Dr. Ciuhodaru: Bolile cardiovasculare sau hepatice nu sunt excluse / Foto: Captură video România Tv
Regele Charles este bolnav? A fost fotografiat având mâinile foarte umflate. Dr. Ciuhodaru: Bolile cardiovasculare sau hepatice nu sunt excluse / Foto: Captură video România Tv

O fotografie în care pot fi observate mâinile umflate ale Regelui Charles a apărut în spațiul public.

După apariția în spațiul public a unor imagini cu Regele Charles al Marii Britanii în care monarhul are mâinile și picioarele foarte umflate, au iscat zvonuri potrivit cărora acesta ar avea unele probleme de sănătate. Speculațiile apar în contextul în care înainte de a muri Regina Elisabeta a II-a a fost fotografiată având mâinile mov, un posibil semn al unei posibile boli vasculare periferice. Medicul Tudor Ciuhodaru a intervenit în direct la România TV și a explicat de ce ar putea avea Regele Charles mâinile umflate, explicând că acesta nu este neapărat un semn de boală.

Tudor Ciuhodaru: Putem lua în calcul o sumedenie de cauze

"S-ar putea să nu însemne nimic. Este doar o fotografie o imagine de moment pentru că important este și modul cum se instalează aceste edem, dacă apare pe timpul zilei sau pe durata nopții, dar și în ce context apar aceste lucruri, mai ales că vorbim despre o persoană care are o anumită vârstă la care bolile cardiovasculare sau hepatice nu sunt excluse. Cea mai comună cauză ar fi cea de tip inflamator, dar nu uitați că și anumite medicamente de timpul celor antihipertensive, antidiabetice, antiinflamatoarele pot duce la aceste modificări.

Pe o singură imagine este greu de spus care ar fi cauza, dar evident că putem vorbi despre o formă ușoară legată inclusiv de o anumită dietă, până la utilizarea anumitor medicații, până la afecțiuni cardiovasculare sau renale. Insuficiența hepatică și insuficiența renală pot duce la acest edem, dar fără o evaluare completă și corectă, fără a ști antecedentele patologice ale pacientului, este foarte greu de spus doar pe o simplă imagine dacă vorbim despre o patologie severă sau despre fenomene inflamatorii instalate la nivelul mâinilor sau picioarelor.Țineți cont că atunci când vorbim de persoane cu o anumită vârstă aceste fenomene de timp artrozic, artritic pot duce la astfel de manifestări. Putem lua în calcul o sumedenie de cauze, dar pentru aceasta ar trebui să facem o evaluare corectă și completă a unui astfel de pacient", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Semnul care ar fi arătat că Regina Elisabeta mai avea de trăit câteva zile, observat de un medic. "A suferit foarte mult"

Un medic a subliniat aspectul fragil al Reginei Elisabeta la ultima ei numire regală ca un semn care arăta că aceasta va muri în câteva zile. Dr. Deb Cohen-Jones, care locuiește în Perth, Australia de Vest, a spus că din fotografiile pe care Elisabeta a II-a le-a făcut alături de Lis Truss, la Castelul Balmoral din Scoția, marți, se vede că starea de sănătate a monarhului nu era una bună, scrie Daily Mail.

"Se pare că există posibile dovezi ale bolii vasculare periferice. Este o tulburare de circulație a sângelui care face ca vasele de sânge din afara inimii și creierului să se îngusteze, să se blocheze sau să aibă spasme", a spus ea pentru FEMAIL.

"Uneori poate duce la insuficiență cardiacă. Dacă circulația periferică este atât de slabă, organele nu primesc o cantitate suficientă de sânge. Poate fi un semn al insuficienței multiple a organelor", a mai spus medicul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel