Regele Charles are cancer, anunță Palatul Buckingham - Reuters

Foto: Royal Family UK
Foto: Royal Family UK

Regele Charles al Marii Britanii are cancer. 

UPDATE: Administrația Biden a reacționat la vestea din Marea Britanie. Purtătorul de cuvânt Vedant Patel a spus că ”Gândurile noastre sunt cu Regele și cu familia sa. Este o veste incredibil de tristă” a spus Patel reporterilor prezenți la declarația de presă. 

Regele Charles a fost internat în spital pentru o procedură chirurgicală de prostată. În timpul internării, conform Palatului Buckingham, o problemă separată a atras atenția medicilor. Testele de diagnostic ulterioare au confirmat că Regele Charles are o formă de cancer. 

Majestatea Sa a început astăzi tratamentul. Medicii l-au sfătuit să amâne îndatoririle de față cu publicul în această perioadă: ”Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii i-au sfătuit să amâne sarcinile public. Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să întreprindă chestiuni de stat și acte oficiale, ca de obicei”. 

Palatul nu a oferit detalii despre cancerul lui Charles, dar o sursă regală a spus, pentru Reuters, că nu este vorba de prostată.

Prim-ministrul Rishi Sunak a reacționat la vestea tristă venită de la Palatul Buckingham: ”Nu am nicio îngrijorare că va reveni în scurt timp și știu că întreaga țara îi dorește tot binele”. Și liderul partidului de Opoziție, Keir Starmer, a reacționat: ”În numele Partidului Laburist, îi urez Majestății Sale toate cele bune pentru recuperare. Așteptăm cu nerăbdare să-l revedem, rapid, într-o sănătate deplină”.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, care a devenit rege în septembrie 2022, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta, este ”pe deplin pozitiv” în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la serviciul public deplin cât mai curând posibil, a spus Palatul.

Comunicatul de la Palat mai arată că ”Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente în spital. (...) Majestatea Sa a ales să-și împărtășească diagnosticul pentru a preveni speculațiile și în speranța că va ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”.​

Reuters mai anunță că Harry va călători în UK, în zilele următoare, pentru a-l vedea pe Regele Charles. Cei doi au vorbit despre diagnosticul din cancer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel