Regatul Unit: China furnizează acum Rusiei arme letale pentru războiul din Ucraina

Marea Britanie a impus sancțiuni băncilor rusești. Lista afaceriștilor INTERZIȘI în Regatul Unit / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty
Marea Britanie a impus sancțiuni băncilor rusești. Lista afaceriștilor INTERZIȘI în Regatul Unit / Foto: Pixabay, de Dean Moriarty

Ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, a acuzat China miercuri că furnizează sau se pregătește să furnizeze Rusiei ajutor letal pentru a fi utilizat de Moscova în războiul său împotriva Ucrainei, notează și Reuters.

Shapps a declarat la o conferință în Londra că informații militare ale Statelor Unite și Marii Britanii au dovezi că "ajutorul letal este acum, sau va fi, furnizat de China către Rusia. Cred că este o dezvoltare semnificativă".

Shapps nu a furnizat dovezi pentru a susține afirmația.

"Ar trebui să ne preocupăm de acest lucru, pentru că în primele zile ale acestui război China ar dori să se prezinte ca o influență moderatoare asupra președintelui rus Vladimir Putin”, a adăugat el.

Ambasada Chinei din SUA a declarat luna trecută că nu a furnizat armament, adăugând că nu este "un producător sau o parte implicată în criza din Ucraina."

Ambasada Chinei din Londra nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Artileriștii ucraineni operează un obuzier în regiunea Harkov, aproape de granița cu Rusia, și lucrează non-stop pentru a opri o incursiune a trupelor Moscovei, și în sfârșit primesc proiectilele necesare


Apărătorii Ucrainei au fost împiedicați timp de luni de penurii de proiectile de artilerie și alte arme, în timp ce Congresul SUA a blocat miliarde de dolari în ajutor militar. Pe măsură ce parlamentarii din Washington se certau, forțele Rusiei își foloseau avantajul pe fronturi, înaintând pe frontul estic.

Cu un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari aprobat cu întârziere de Congres luna trecută, artileriștii Ucrainei spun că penuriile paralizante încep să se atenueze.


Cei din districtele nordice ale regiunii Harkov spun că lupta este mai intensă decât postul lor anterior din Bakhmut, orașul din estul Ucrainei capturat de Rusia anul trecut și redus la ruine după luni de luptă.


„Este 24/7, infanteria lor continuă să vină, noi continuăm să ne luptăm împotriva atacurilor lor. Cel puțin încercăm. Ori de câte ori este posibil, îi doborâm”, a spus Pavlo, un artilerist din Brigada 92 Asalt separată a Ucrainei care operează un obuzier.


„Am fost poziționați în zona Bakhmut înainte, acum am fost transferați aici. Este mult mai ‘încins’ aici. Nu aveam proiectile acolo. Aici, cel puțin avem proiectile, au început să le livreze. Avem ceva cu care să lucrăm, cu care să ne luptăm.”


Forțele ruse au trecut granița mai devreme în acest lună și spun că au capturat aproximativ o duzină de sate.


Orașul Vovcansk, la 5 km în interiorul graniței, rămâne punctul central al incursiunii. Forțele ucrainene controlează aproximativ 60% din oraș și se luptă casă cu casă pentru a respinge atacurile rusești.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel