EXCLUSIV  Reformă MAI. Coarnă, lui Vela: Discuții politicianiste ieftine! A descoperit apa caldă?

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a reacționat, în exclusivitate pentru DC News, în urma știrii cum că ministrul Marcel Vela va reforma drastic Ministerul de Interne și va comasa efectivele Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie.

"În momentul de față, Ministerul de Interne, în conformitate cu legea în vigoare, nu a pus la dispoziția Sindicatelor reprezentative niciun plan de reorganizare la care să venim cu amendamente. Nu a prezentat un studiu de impact, nu a prezentat un plan de reorganizare. Ministrul, conform legii, are obligația legală să emită acel plan de reorganizare, să ne emită un studiu de impact și noi să venim cu amendamente. La ce să venim cu amendamente, la declarații publice care nu au în spate acoperire?", a întrebat Dumitru Coarnă, în exclusivitate pentru DC News.

Vorbește mult și nu produce nicio dovadă. De ce se ascunde de lucrul acesta?

"Ministrul Vela, în opinia mea, vorbește mult și nu produce nicio dovadă. Declarația publică e un lucru, declarația politică este un alt lucru, dar în plan practic nu vine cu nicio dovadă, cu niciun program de reorganizare așa cum îl obligă legea. Eu am solicitat prin adresă domnului ministru Vela să ne prezinte un program de reorganziare, așa cum îl obligă legea. De ce se ascunde de lucrul acesta? Am impresia că e o formă fără fond și doar un joc politic în lumina următoarelor alegeri pe care spun ei că le vor face anticipate. Nu se întâmplă nimic în plan practic, pentru că nici nu au posibilitatea să modifice acum. Sunt foarte multe legi organice de modificat acolo, domnul Vela nu înțelege niște lucruri. Au bulversat întreg sistemul ca o consecință a declarațiilor iresponsabile ale domnului ministru Vela", a mai spus el.

Citește și: Reformă MAI. Christian Ciocan: "Nu s-a discutat. Să-și asume!"

Comasarea Poliției cu Jandarmeria

"Eu nu pot discuta decât în momentul în care văd un plan de reorganizare. Sunt împotriva regionalizării Ministerului de Interne! Discut orice formă de reorganizare, de a fi mai eficientă această Poliție, Jandarmerie și ISU în condițiile în care nu se ia în calcul regionalizarea Ministerului de Interne. Acolo e o problemă de natură constituțională. Bugetul pe 2020 ne spune clar că nu avem fonduri de niciun fel și atunci cum să faci tu o reorganizare fără finanțare în primul rând. În al doilea rând, ar fi încălcarea Constituției în ceea ce privește regionalizarea Ministerului de Interne și aici se vrea la pachet, cu Poliție, cu ISU. Lucrul acesta este o utopie. Nu poate fi realizată într-o perioadă extrem de scurtă. E un pachet juridic care poate să funcționeze într-o rațiune, pe un mandat de patru ani, dar nu așa. Astea sunt doar discuții politicianiste ieftine ca să creeze nesiguranță în opinia publică și probabil și-a făcut niște calcule ca să-și creeze un capital electoral foarte mare. 

Domnul Vela a spus să lucreze Poliția cu jandarmii. Păi asta se întâmplă și acum, sunt lucruri care se întâmplă. Avem protocoale, lucrează și în rural și în urban. A descoperit domnul Vela apa caldă? Sunt protocoale de mult timp în care Poliția patrulează cu Jandarmeria", a adăugat Dumitru Coarnă. 

Citește și: Cum reformează Vela MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel