EXCLUSIV  Reformă MAI. Christian Ciocan: "Nu s-a discutat. Să-și asume!"

Ciocan
Ciocan

Comisarul Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România, a reacționat, în exclusivitate pentru DC News, în urma anunțului cum că ministrul Marcel Vela va reforma drastic Ministerul de Interne și va comasa efectivele Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei pentru a crea o structură unică de poliţie.

"La întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul Marcel Vela nu s-a discutat nimic despre acest lucru. Mai mult decât atât, în spațiul public apar numai zvonuri. Și atunci, înainte de orice reformă, zvonurile pot să pună pe butuci instituții și sisteme, ba chiar statul. Am dat chiar eu exemple că zvonurile pot dărâma burse și mai mult decât atât. În aceste condiții există un val foarte mare de pensionare înainte ca orice propunere de eficientizare să fie pusă în aplicare. Cei care transmit în spațiul public aceste zvonuri, fie nu-și dau seama de impact, fie urmăresc tocmai acest lucru", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC News.

Ce spune Christian Ciocan despre comasarea Poliției cu Jandarmeria

"În ceea ce privește comasarea Poliției cu Jandarmeria, nu am niciun fel de cunoștință despre o astfel de măsură și nu am făcut nicio propunere în acest sens. De-a lungul timpului efective de la jandarmi au mai venit să lucreze în Poliția Română, au mai fost transferate la Poliția Română, însă Jandarmeria este o instituție cu o lege de funcționare deosebită de cea a Poliției și cu niște atribuții diferite de cele ale Poliției. De asemenea, Poliția are propriile atribuții stabilite prin lege. Pregătirea jandarmilor este diferită de pregătirea polițiștilor și tot acest proces, chiar dacă s-ar face, nu s-ar putea face peste noapte, pentru că oamenii trebuie să fie înainte de orice pregătiți și abia apoi să intre în serviciu", a adăugat comisarul.

Citește și: Reformă MAI. Culisele discuțiilor cu Vela. Surugiu, SNAP: Restul sunt speculații

Reacție asupra documentului publicat

"Nu am cunoștință de acest document și atrag atenția, în calitatea pe care o am de reprezentant al Federației Sindicatelor, că România este un sistem complex, un sistem social și că oricine face vreo afirmație trebuie să și-o asume. Mai mult decât atât, în orice document care apare în presă trebuie precizată sursa, la orice document. Dacă sursa este una internă și nu se poate da publicității, cel care publică documentul trebuie să-și asume și să spună cum a intrat în posesia unor date pe care nu are dreptul să le dețină, iar dacă sursa este publică, atunci nu trebuie să o facă presa ci trebuie să o facă instituțiile publice. În România există atât drepturi, cât și obligații ale instituțiilor publice în interesul oamenilor, iar acestea nu sunt vorbe mari. Acesta este laitmotivul oricărei intervenții, respectarea drepturilor omului", a completat Christian Ciocan.

"Nu s-a discutat și cei care mai fac astfel de zvonuri, să și le asume"

"Nu s-a discutat și cei care mai fac astfel de zvonuri, să și le asume! Sunt lideri de sindicat care transmit zvonuri în spațiul public și fac rău instituției. Mă opresc oamenii și mă întreabă ce să facem. Pleacă oamenii din instituții înainte să aștepte orice reformă. Cine oare urmărește lucrul acesta? Cine urmărește ca oamenii să părăsească instituția și atunci să nu mai fie vorba de nicio reformă și doar niște modificări", a mai spus el.

Citește și: Cum reformează Vela MAI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel