Reforma lui Obama privind sistemul de sănătate, abrogată de Congres

Congresul american a adoptat, miercuri, o lege prin care abrogă marea reformă a sistemului de sănătate, emblematică pentru primul mandat al președintelui Barack Obama, care însă se va opune prin veto acestei măsuri simbolice pentru majoritatea republicană, relatează AFP.

Camera Reprezentanților a adoptat măsura cu 240 de voturi favorabile și 181 împotrivă, toți democrații — cu excepția unuia — votând 'Nu'. Senatul adoptase deja aceeași măsură în decembrie.

Casa Albă a anunțat laconic primirea acestei noi încercări a republicanilor de a anula legea supranumită "Obamacare", tentativă inutilă pentru că Barack Obama i se va opune prin veto, iar republicanii nu dispun de majoritatea calificată de două treimi pentru a-l depăși.

Pentru republicani, acest vot este o problemă de simbol. Este pentru prima oară când reușesc, datorită unei proceduri bugetare — așa-zisă de "reconciliere" și utilizabilă o dată pe an — să obțină adoptarea legii abrogării și să o prezinte președintelui SUA.

[citeste si]

În plină campanie electorală, scopul ei este de a demonstra bazei republicane hotărârea partidului de a rezista președintelui Obama, deși legea a fost adoptată în urmă cu aproape șase ani.

"Pentru prima oară în ultimii cinci ani, am trimis în fine biroului președintelui o lege care taie creditele pentru Obamacare", a declarat Paul Ryan, președintele Camerei.

"Știm că președintele vrea să-și umple anul cu distracții. Noi nu-i vom face viața ușoară. Trebuie să facem din acest an un an de idei", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel