Referendumul pentru alipirea regiunilor Donbas, Zaporojie și Herson la Federația Rusă ar putea fi organizat în această vară

Referendumul pentru alipirea regiunilor Donbas, Zaporojie și Herson la Federația Rusă ar putea fi organizat în această vară / Foto: Pixabay, de betexion
Referendumul pentru alipirea regiunilor Donbas, Zaporojie și Herson la Federația Rusă ar putea fi organizat în această vară / Foto: Pixabay, de betexion

Un referendum pentru alipirea regiunilor Donbas, Zaporojie și Herson la Federația Rusă ar putea fi organizat în această vară.

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Slutsky, consideră posibil ca referendumurile privind aderarea la Rusia a regiunilor Donbas, Herson și Zaporojie, să aibă loc în această vară, scrie Interfax.

„Nu vreau să prezic, dar pot presupune că inițiativele de organizare a referendumurilor în aceste regiuni pot apărea foarte curând și ar putea avea loc, foarte posibil, în vară, și, logic, mai mult sau mai puțin simultan”, a spus Slutsky. 

El a adăugat că „decizia de a include teritoriile eliberate din Rusia în timpul unei operațiuni speciale în Ucraina ar trebui luată doar de populația acestor regiuni”, susținând astfel retorica lui Vladimir Putin care neagă că a invadat țara vecină și spune de la începutul războiului că el a ordonat "o operațiune specială" în care îi eliberează pe ucraineni de fasciști.

„Nu este un secret pentru nimeni că există astfel de sentimente în Donbas, în regiunea Herson, în Zaporojie și sunt destul de puternice”, a spus șeful comitetului, uitând să menționeze că soldații ruși nu au fost întâmpinați cu pâine și sare, așa cum a încercat să arate Kremlinul și nici nu au fost fericiți când le-au fost distruse școli și clădiri rezidențiale, în care au murit civili.

Care este visul liderilor de la Moscova



Potrivit acestuia, aceste probleme vor fi discutate la începutul lunii iunie în timpul vizitei delegației regiunii Donbas în Rusia. "La începutul lunii iunie, vom primi o delegație a Consiliului Popular la Moscova. Cu siguranță vom discuta toate aceste probleme la o întâlnire a fracțiunii LDPR", a spus Slutsky.

Visul liderilor de la Moscova pare a fi restaurarea Novorusiei. Slutsky, în calitate de președinte al Partidului Liberal Democrat, a adăugat, de asemenea, că acest partid, „ca și alte forțe politice ruse, va depune toate eforturile pentru a ajuta atât la restaurarea republicilor Donbas, cât și a altor regiuni din Novorusia”.

Dorin Popescu, despre proiectul Novorusia: Înseamnă granița directă cu România

"Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Dorin Popescu, analist de politică externă, a vorbit despre proiectul Novorusia al lui Vladimir Putin, dar și despre poziția defavorabilă a Republicii Moldova în actualul context geopolitic regional.

Proiectul Novorusia înseamnă granița directă cu România a unei formațiuni nerecunoscute a Federației Ruse. Să nu ne așteptăm că cineva va recunoaște toate aceste câștiguri și toate aceste rapturi teritoriale pe care Federația Rusă le produce samavolnic în detrimentul Ucrainei. În cazul căderii Odesei și al ajungerii trupelor ruse la granița cu România și cu Republica Moldova, vom discuta despre o graniță directă a noastră cu entități a căror anexare de facto de către Federația Rusă nu va fi recunoscută de jure de către nimeni multă vreme de acum încolo.

Riscurile sunt la adresa statalității, securității și intereselor Republicii Moldova și vor crește pe măsură ce ambițiile ofensive militariste revanșarde ale Federației Ruse vor trece de Odesa și vor ajunge la graniță cu noi. Sunt extrem de convins că, în acest context, Transnistria se va simți suficient de îmbărbătată încât să devină o anexă a Federației Ruse, cu toate consecințele directe asupra securității și statalității Republicii Moldova.“, a spus, pentru DC News, Dorin Popescu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel